Turoperatori iz devet zemalja posjetili Jahorinu

0

Grupa od 20 vodećih turoperatora iz devet zemalja boravili su juče na Jahorini, u pratnji predstavnika Turističke organizacije Istočno Sarajevo, gdje su se iz prve ruke informisali o turističkim potencijalima ove planine. Turoperatori iz Albanije, Austrije, Španije, Italije, Velike Britanije, Hrvatske, Slovačke, Slovenije i Srbije boravili su u BiH u sklopu projekta “Tehnička pomoć za podršku industrije turizma u BiH”, kojeg finansira EU.

Stručni saradnik Turističke organizacije Istočno Sarajevo Branka Spasojević rekla je da je za turoperatere organizovan piknik na vrhu Jahorine u objektu “Začarani dvori”.

“Upriličen je i obilazak vodećih hotela na Jahorini – “Bistrica”, “Bord”, “Vučko”, “Termag”. U Hotelu ‘Termag’ biće upriličena prezentacija Jahorine i svega što ova planina nudi sa akcentom na predstojeću turističku sezonu”, rekla je Spasojevićeva.

Predstavnici turoperatora iz devet evropskih i regionalnih zemalja stigli su u BiH 17. oktobra, a do sada su obišli Travnik, Banjaluku, Jajce, Mostar, Međugorje, Hutovo blato, Trebinje i Nacionalni park “Sutjeska”.

Sutra, posljednjeg dana posjete BiH, prdviđen je sastanak sa predstavnicima lokalnih turoperatora i obilazak Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments