Turoperatori iz devet zemalja posjetili Jahorinu

0

Grupa od 20 vodećih turoperatora iz devet zemalja boravili su juče na Jahorini, u pratnji predstavnika Turističke organizacije Istočno Sarajevo, gdje su se iz prve ruke informisali o turističkim potencijalima ove planine. Turoperatori iz Albanije, Austrije, Španije, Italije, Velike Britanije, Hrvatske, Slovačke, Slovenije i Srbije boravili su u BiH u sklopu projekta „Tehnička pomoć za podršku industrije turizma u BiH“, kojeg finansira EU.

Stručni saradnik Turističke organizacije Istočno Sarajevo Branka Spasojević rekla je da je za turoperatere organizovan piknik na vrhu Jahorine u objektu „Začarani dvori“.

„Upriličen je i obilazak vodećih hotela na Jahorini – „Bistrica“, „Bord“, „Vučko“, „Termag“. U Hotelu ‘Termag’ biće upriličena prezentacija Jahorine i svega što ova planina nudi sa akcentom na predstojeću turističku sezonu“, rekla je Spasojevićeva.

Predstavnici turoperatora iz devet evropskih i regionalnih zemalja stigli su u BiH 17. oktobra, a do sada su obišli Travnik, Banjaluku, Jajce, Mostar, Međugorje, Hutovo blato, Trebinje i Nacionalni park „Sutjeska“.

Sutra, posljednjeg dana posjete BiH, prdviđen je sastanak sa predstavnicima lokalnih turoperatora i obilazak Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare