Turkovićeva raspiruje međunacionalne tenzije i ugrožava stabilnost

0

Boračka organizacija opštine Pale energično je osudila napade na Republiku Srpsku i srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika od ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković, koja raspiruje međunacionalne tenzije i ugrožava stabilnost BiH.

Boračka organizacija opštine Pale zahtijeva od visokog predstavnika u BiH Valentina Incka i uticajnih ambasada da osude zapaljive izjave Turkovićeve, koja je uporedila Republiku Srpsku i srpski narod sa nacistima, a Dodika sa Adolfom Hitlerom.

„Poređenje Republike Srpske i njenih zvaničnika sa najvećim zlom 20. vijeka od onih čiji su preci bili saradnici tog zla je apsolutno istorijski falsifikat i patološka mržnja prema Republici Srpskoj, a srpski narod u oba svjetska rata bio je na strani oslobodilaca i podnio ogromne žrtve“, saopšteno je danas iz Boračke organizacije opštine Pale.

U sapštenju su upozorili da pripadnici ekstremnog krila SDA svih ovih godina od završetka rata vode ratno-huškačku politiku, sa tendencijom nametanja volje drugim narodima.

„Ono što nisu uspjeli da ostvare u ratu pokušavaju korak po korak u miru uz pomoć određenih međunarodnih faktora, a s ciljem stvaranja unitrane BiH po konceptu Islamske deklaracije Alije Izetbegovića“, navedeno je u saopštenju.

Iz paljanske Boračke organizacije istakli su da se ustavno-pravna pozicija BiH ne može mijenjati bez saglasnosti konstitutivnih naroda i da je Republika Srpske trajna kategorija stvorena voljom srpskog naroda.

BiH, kao zajednička zemlja konstitutivnih naroda, naglašeno je u saopštenju, nema budućnost dok su na sceni ovakvi odrazi političkog Sarajeva.

„Dok su na sceni politički formati zaglavljeni u blatu prošlosti, a ne na političkoj deponiji, BiH ne može napraviti napredak u privrednoj, ekonomskoj i socijalnoj sferi razvoju realnog sektora, stvaranju nove vrijednosti, zapošljavanju, prije svega, armije mladih koji napuštaju ove prostore“, ukazali su iz Boračke organizacije Pale.

Turkovićeva je u petak, 11. decembra, uveče na „Fejs“ televiziji pozvala na ukidanje Republike Srpske, a legitimno izabranog predstavnika srpskog naroda u Predsjedništvu BiH Milorada Dodika uporedila sa Hitlerom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare