Turci zainteresovani za glinicu iz „Alumine“

0

ZVORNIK – Firma „HN dis ticaret limited sirketi“ iz Istambula zainteresovana je da iduće godine kupi značajne količine glinice od kompanije „Alumina“ iz Zvornika, saopšteno je danas iz ove zvorničke kompanije.

Generalni direktor ove turske firme Mustafa Esfahani rekao je tokom današnje posjete „Alumini“ da postoji tržište za glinicu i izrazio optimizam u pogledu uspostavljanja poslovne saradnje.

„Naš plan je da u 2014. godini kupimo oko 120.000 tona glinice od `Alumine`. Zato sam danas ovdje, želim da napravimo poslovno partnerstvo“, rekao je Esfahani.

On je naglasio da je ohrabren onim što je danas čuo u Zvorniku, pogotovo znanjem i energičnošću uprave kompanije da oživi rad ove fabrike.

Savjetnik direktora „Alumine“ za komercijalno-tehničke poslove Miodrag Spasojević rekao je da je veoma bitno svako novo interesovanje kupaca, ali da je isporuka dodatnih 120.000 tona glinice veliki izazov za kompaniju.

On kaže da bi fabrika morala povećati proizvodni kapacitet za oko 40 odsto, što podrazumijeva ulaganje novčanih sredstava za dopunjavanje sistema, remont, kao i druge aktivnosti.

„U roku od naredne dvije sedmice posjetićemo ovog potencijalnog kupca kada ćemo imati konkretnije informacije“, istakao je Spasojević.

Ukoliko se dođe do ovog poslovnog aranžmana, stvorili bi se uslovi da „Alumina“ zaposli više od 300 novih radnika, navodi se u saopštenju.

U razgovorima sa partnerom iz Turske, osim Spasojevića, učestvovali su tehnički i komercijalni direktori u kompaniji „Alumina“ Čedomir Zelenović i Biljana Eskić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare