Troje gimnazijalaca boravilo u istraživačkom centru „Petnica“

0

ZVORNIK – Troje učenika zvorničkog Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ prisustvovali su seminarima u Istraživačkoj stanici „Petnica“ u Srbiji, izjavila je danas Srni direktor ove škole Biljana Pisić.

„Ove godine troje đaka naše škole učestvovali su, zajedno sa najtalentovanijim učenicima iz Srbije i Republike Srpske, na seminarima koje su vodili eminentni predavači sa prestižnih svjetskih i domaćih univerziteta“, rekla je Pisićeva.

Ona je naglasila da je ovo četvrta godina saradnje sa Istraživačkom stanicom „Petnica“ i napomenula da je ovim učenicima dio troškova platila „Petnica“, a dio škola, što je vid nagrade najboljim učenicima.

Pisićeva je rekla da je za uspjeh ovih učenika značajan njihov talenat i rad, ali da je bitno i znanje koje stiču u školi.

Ona je navela da će saradnja ove zvorničke srednje škole i Istraživačke stanice „Petnica“ biti nastavljena.

U „Petnici“ su bili učenik trećeg razreda gimnazije Zoran Lazić, učenica drugog razreda gimnazije Dunja Orašanin i maturant gimnazije Marija Vidaković.

Lazić je u „Petnici“ bio tri puta, dva puta na seminaru iz tehničko-matematičkih nauka i ove godine iz primijenjene fizike i elektronike.

On je rekao da su predavanja držali profesori sa elektrotehničkih fakulteta, te da je naučio mnogo stvari koje mu mogu pomoći u budućnosti.

Učenica Dunja Orašanin koja je pohađala sedmodnevni seminar iz fizike i maturant Marija Vidakovićeva koja je pohađala seminar iz matematike, ove godine prvi put su bile u „Petnici“.

„U `Petnici` gdje smo radili različite projekte i konkretne radove koje smo kasnije prezentovali, mnogo toga se nauči. U takvom okruženju je divno raditi“, rekla je Orašaninova.

Vidakovićeva je istakla da su predavanja držali profesori sa prirodno-matematičkih fakulteta iz Niša, Beograda i Novog Sada o temi programiranja iz informatike.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare