Trnovo i Sokolac da ostanu u sastavu grada

0

ISTOČNO SARAJEVO – SDS je danas izrazio protivljenje zahtjevima za izdvajnje opština Trnovo i Sokolac iz sastava grada Istočnog Sarajeva.

„Mi u SDS-u to smatramo potpuno nelegitimnim“, izjavio je na konferenciji za novinare zamjenik predsjednika SDS-a Predrag Kovač, navdeći da je riječ o zahtjevima SNSD-a,a ne stanovnika Grada Istočnog Sarajeva.

On smatra da je u ovom slučaju riječ o „redovnoj predizbornoj priči“.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Istočnog Sarajeva Darko Babalj rekao je da bi bilo bolje da su riješena pitanja kompleksa Panorame u Palama, Najnovije Romanije u Sokocu, dvorane osnovne škole u Istočnoj Ilidži ili Kliničkog centra Kasindo.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS Sokolac Milovan Cicko Bjelica rekao je da se dovođenjem u pitanje funkcionisanja Grada Istočnog Sarajeva dovodi u pitanje funkcionisanje Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Centra javne bezbjednosti, Kliničkog centra Kasindo i svih regionalnih institucija.

Kako je rečeno, otcjepljenjem Trnova gradski budžet ostao bi isti, ali bi Trnovo ostalo bez novca koji dobija od Grada Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare