Trkulja: Spremni za zimsku sezonu

0

Za predstojeću zimsku sezonu Javno preduzeće „Komunalno“ sa Pala pripremilo je dovoljno abrazivnog i posipnog materijala, rečeno je Srni u ovom preduzeću.


Direktor preduzeća Vladimir Trkulja rekao je da su vozila pripremljena za rad i da su spremni za predstojeću sezonu.

Trkulja je napomenuo da „Komunalno“ održava sve puteve prvog i drugog prioriteta, osim magistralnog i puta prema Jahorini na čijem održavanju je angažovano preduzeče „Romanija-putevi“.

Kada je riječ o odvozu smeća, Trkulja kaže da kamioni „Komunalnog“ svakodnevno odvoze smeće sa gradskog područja, a dva puta sedmično iz mjesnih zajednica Podgrab i Mokro.

„Sa područja Jahorine odvoz smeća organizovan je dva puta sedmično, a u sezoni skijanja svaki dan, po potrebi i dva puta dnevno“, istakao je Trkulja.

On je podsjetio da je u okviru opštinskog programa za upravljenje čvrstim otpadom u BiH, koji finansira Vlada Švedske, opštini Pale isporučeno 80 novih kontejnera kojima su zamijenjeni stari i istrošeni kontejneri, a na pojedinim mjestima su postavljeni dodatni.

Trkulja je naglasio da u sklopu ovog projekta „Komunalno“ treba da dobije i novo vozilo za prikupljanje, deponovanje i odvoz smeća, vrijednosti 201.505 KM.

„Najveći problemi sa kojima se susrećemo pri obavljanju redovnih aktivnosti su zastarjela mehanizacija i oprema, tako da će nova donacija svakako doprinijeti boljem i lakšem obavljanju redovnih aktivnosti“, istakao je Trkulja.

On je pozvao građane da se odgovorno ponašaju prema zajedničkoj imovini, posebno u toku zimske sezone, i da u kontejnere ne odlažu pepeo iz kotlovnica i ostale zapaljive materije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare