„Trka ka Evropi“ i koncert grupe „Regina“ u čast Dana Evrope

0

Evropski pokret u BiH, u partnerskoj saradnji sa opštinom Pale i Direkcijom za evropske integracije (DEI) BiH, nastavlja aktivnosti povodom obilježavanja Dana Evrope.

Na Dan Evrope, 9. maja (ponedjeljak), u Palama će biti održana ulična trka za učenike srednjih škola. Start trke, simbolično nazvane „Trka ka Evropi“, predviđen je za 18,30 časova, ispred restorana „Bit“ u Palama. Učenici će trčati Ulicom Srpskih ratnika do Kulturnog centra, a potom Ulicom Nikole Tesle do zgrade Elektrodistribucije. Cilj trke biće na paljanskom šetalištu, ispred svečane bine, gdje će predstavnici Evropskog pokreta u BiH, opštine Pale i DEI najbržoj učenici i učeniku dodijeliti nagradne vaučere za višednevni boravak u Pragu, glavnom gradu Češke, u organizaciji Evropskog pokreta u BiH.

Nakon trke, u 19 časova, na centralnoj bini gradskog šetališta u Palama predviđen je početak velikog rok – koncerta u čast Dana Evrope i proglašenja Pala „Evropskim gradom BiH“ za 2011. godinu. Nakon nastupa predgrupa, u 20 časova mladi Pala imaće priliku da prate koncert grupe „Regina“, koju je Evropski pokret u BiH proglasio „Evropskom grupom BiH“ za 2011. godinu.

Registracija učesnika trke biće održana u 17:45 kod restorana BIT u Palama.

Pale evropski grad Bosne i Hercegovine u 2011. godini

U susret devetom maju, Danu Evrope, Evropski pokret u BiH i Opština Pale bili su domaćini svečane Akademije pod nazivom „Pet do dvanaest za Evropu“, kojoj je prisustvovao veliki broj zvanica iz javnog života, te brojni predstavnici medija. Centralna manifestacija Dana Evrope u BiH, šesta po redu, ove godine je održana na Jahorini, a u sklopu jubileja održan je niz kulturno-sportskih dešavanja. Titula evropskog grada Bosne i Hercegovine u 2011. godini pripala je Palama, dok je plaketa najevropljanke/nina dodjeljena Semihi Borovac, odnosno Siniši Macanu. Priznanja su dodjena i drugim istaknutim subjektima koji su svojim radom doprinjeli afirmisanju evropskih vrijednosti u Bosni i Hercegovini, među kojima je i SensServis kao najbolji evropski medijski servis.

(www.palelive.com / pale.rs.ba)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare