Tri FIS trke od 14. do 16. decembra

0

Ski-centar „Ravna Planina“ ugostiće od 14. do 16. decembra tri FIS trke muškog i ženskog slaloma na kojima se očekuje preko 90 učesnika iz 17 zemalja, rekao je Srni koordinator za marketing i komunikacije „Majneksa“ Nikola Čvoro.

Čvoro kaže da je tehnički organizator takmičenja Smučarski klub „Pale“, dok su organizaciju pomogli Ski-centar „Ravna planina“, Smučarski savez Republike Srpske i Smučarski savez BiH.

On je naglasio da prve vožnje slaloma počinju od 8.00, dok su druge vožnje predviđene za 11.00 časova. Takmičari na ovim trkama imaju mogućnost i da ispune olimpijsku A normu.

„FIS trke su svojevrsna uvertira za otvaranje zimske sezone u Ski-centru `Ravna planina`, koje će se obaviti 17. decembra“, rekao je on.

Čvoro je naglasio da su do sada u okviru projekta izgradnje kabinske gondole u Ski-centru „Ravna planina“ postavljeni svi stubovi, te završene polazne i izlazne stanice.

Prema njegovim riječima, ostalo je još da se postave sajle i montiraju kabine.

„Prva vožnja trebalo bi da se obavi prije Nove godine“, istakao je on i dodao da još jedno jezero koje je napravljeno na vrhu staze omogućava nesmetano snabdijevanje vodom svih topova za vještačko osnježavanje.

Prema njegovim riječima, cijene dnevnog ski-pasa biće 20 KM, a karte za noćno skijanje 15 KM.

On je naglasio da je izgradnja prve faze gondole u skijalištu „Ravna planina“ jedan od najznačajnijih projekata u regiji, imajući u vidu da će ovo biti prva kabinska gondola u poslijeratnoj BiH, nešto sa čime malo skijališta u regionu može da se pohvali.

Čvoro je podsjetio da je firma „Majneks“ potpisala ugovor sa firmom „Lejtner“ o izgradnji kabinske gondole u dužini od 1.350 metara, koja će se sastojati od 19 kabina kapaciteta 1.800 putnika na čas.

Prema njegovim riječima, gondola će polaziti ispred restorana „Gondola“, a izlazna stanica je na vrhu Ravne planine pored vještačkog jezera, gdje će biti izgrađen još jedan ugostiteljski objekat.

Čvoro je istakao da je vrijednost izgradnje prve faze gondole oko 10 miliona KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare