Treća naučno-stručna konferencija – JPD-IPT-2014

0

Konferencija “Jahorinski poslovni dani 2014”, u organizaciji Ekonomskog fakulteta Pale Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Centra za inovativnost i preduzetništvo Univerziteta u Zenici, sa ovogodišnjom tematikom Inovativnost i preduzetnistvo u turizmu, biće održana na Jahorini, u hotelu Termag, u periodu od 4. do 7. februara 2014. godine.

Do sada su dolazak na ovu svečanost, osim predstavnika univerziteta, državnih i lokalnih vlasti, potvrdili i Ambasador Nj. E. gdin Hideo Yamazaki, gdin. Robert T. Ambroziak, Head of Political and Consular Section, First Secretary, gdin. Florian Burkhardt, rukovodilac Privrednog odjela Njemačke ambasade, Ambasador Nj. E. gdin Filip Teodorescu , Ambasador Nj. E. Roland GILLES. Do kraja mjeseca se očekuju povrde dolaska i ostalih ambasadora i predstavnika međunarodnih organizacija sa sjedištem u BiH.

Keynote speakers konferncije će biti istaknuti međunarodni stručnjaci prof. Dr Gerd Wassenbergs sa Instituta za inovativnost i preduzetništvo u Njemačkoj, prof. Dr Algirdas Miškinis sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta Vilnius iz Litvanije i prof. Dr Teoman Duman dekan Ekonomskog fakulteta Burch Univerziteta iz Turske.

Prijave apstrakta rada i autora traju do 30. decembra 2013. godine, dok je krajnji rok za dostavu konačnih radova 20. januar 2014. godine.

Teme od interesa za Treću naučno-stručnu konferenciju su:

– Ekonomski rast i razvoj
– Regionalni i ruralni razvoj
– Prekogranična saradnja
– Alternativni oblici
– Konkuretnost
– Inovacije
– Tržište rada i ljudski kapital
– Prirodno okruženje
– Porezi
– Transport
– Sport i zdravlje
– Bezbjednost
– Kvalitet
– Druge teme od interesa.

Radove treba dostaviti na srpskom, slovenačkom, makedonskom ili engleskom jeziku.

Radove, napisane u elektronskoj formi, poslati na jbd.conference@ues.rs.ba.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments