Tražiti odgovorne za rušenje krova dvorane

0

ISTOČNO SARAJEVO – Klub odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo zatražiće odgovornost pojedinaca u opštinskim strukturama koji su svojim nemarom omogućili da usljed snježnih padavina dođe do ogromne materijalne štete na krovu nezavršene sportske dvorane, rekao je Srni odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo Dejan Šešelj.
„Klub odbornika SNSD-a i ranije je upozoravao da projektna dokumentacija za sportsku dvoranu nije u saglasnosti sa onim što je urađeno na terenu. Prema informacijama kojima raspolažemo, čovjek koji je projektovao taj objekat nije potpisao projektnu dokumentaciju, jer se razlikuje od stvarnog stanja“, naglasio je Šešelj.

On je dodao da je stvarna konstrukcija objekta proširena mimo planske dokumentacije, što je dovelo do slabije konstrukcije krova.

„Sada zbog neodgovornih pojedinaca u opštinskim strukturama imamo situaciju da ono što je urađeno do sada sredstvima od kredita u iznosu od oko pet miliona KM sa kamatama, moramo da renoviramo. Riječ je o sredstvima u visini opštinskog budžeta za godinu dana“, objasnio je Šešelj.

Na području Opštine Istočno Novo Sarajevo snježne padavine jutros su uzrokovale urušavanje krova na sportskoj dvorani koja je u izgradnji. Krovna konstrukcija je popustila i urušila se, što je izazvalo veliku materijalnu šteta.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare