Tradicionalni Novogodišnji koncert studenata Muzičke akademije

0

ISTOČNO SARAJEVO – Studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu održali su večeras tradicionalni Novogodišnji koncert u Istočnom Sarajevu.
Djela Mocarta, Šuberta, Bramsa i drugih svjetskih, ali i domaćih autora, izvelo je 15 studenata, među kojima su gosti sa Muzičke akademije u Sarajevu.

Prodekan za umjetnički i naučno-istraživački rad Biljana Štaka istakla je da je studente koji su nastupili odabrao stručni žiri Akademije.

Ona je najavila da je za narednu godinu planirano da Muzička akademija bude predstavljena i van granica Republike Srpske i BiH.

„To je projekat koji je upravo okončan i ukoliko do toga dođe održaćemo veliki gala koncert van granica BiH. Nije još utvrđeno tačno gdje, ali je moguće da to bude čak i u Beču“, istakla je Štaka.

Ona je podsjetila da studenti i profesori Muzičke akademije, osim na domaćim muzičkim manifestacijama, učestvuju i na značajnim evropskim i svjetskim takmičenjima i ostvaraju zapažene rezultate, promovišući tako i Akademiju i Univerzitet u Istočnom Sarajevu.

Prema njenim riječima, na Akademiji studira oko 250 studenata iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore.

„Uprkos teškim vremenima uspijevamo da zadržimo interes za studiranje na Akademiji, ali i kvalitet koji je prepoznat u regionu“, naglasila je Štaka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare