Tradicionalni nikoljdanski koncert

0
Tradicionalni nikoljdanski koncert

ISTOČNO SARAJEVO – Srpsko kulturno-umjetničko /SKUD/društvo „Boško Vujadin“ održaće večeras u Istočnom Sarajevu, povodom Nikoljdana, tradicionalni koncert kojim će proslaviti 23 godine postojanja i rada.

Predsjednik Upravnog odbora ovog društva Miljan Damjanović rekao je Srni da nikoljdanskim koncertom društvo ćeli da pokaže umijeće svojih najmlađih članova.

„Oni su temelj i ponos našeg društva, ujedno i svrha našeg postojanja, stoga pozivamo sve na festival igre i narodne nošnje, mladosti i tradicije“, poručuje Damjanović.

Na koncertu, koji su podržale opštine Istočna Ilidža, grad Istočno Sarajevo i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, gosti će biti prijatelji iz Etno-udruženja „Zavičaj“ iz Sevojna i KUD „Sveti Sava“ Banjaluka.

Koncert će biti održan u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, a početak je zakazan za 18.30 časova.

Srpsko kulturno-umjetničko „Boško Vujadin“ osnovano je 1994. godine kao jedina ustanova u Srpskom danas Istočnom Sarajevu koja se u ratno vrijeme bavila kulturom i vaninstitucionalnim obrazovanjem djece, mladih i građanstva.

U okviru folklorne sekcije SKUD „Boško Vujadin“ okupljao je djecu i omladinu iz osnovnih i srednjih škola.

Društvo danas ima 150 članova koji su podijeljeni u dvije igračke sekcije /dječija i omladinska/, pjevačku grupu i tkalačku sekciju. Prepoznato kao kvalitetno, društvo dobija podršku opštine Istočna Ilidža, grada Istočno Sarajevo, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstva civilnih poslova BiH, te Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Članovi ovog društva nastupali su i u Austriji, Bugarskoj, Sloveniji, Grčkoj, Srbiji i širom Republike Srpske i Federacije BiH.

(www.palelive.com / Srna / Foto: trebevic.net)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments