Tošić: Jahorina ima kapacitet da živi 365 dana

0

LJetna sezona na Jahorini svečano će biti otvorena festivalom „Jahorina 365 fest“, koji će na ovoj planini biti održan od 29. juna do 1. jula, rekao je Srni direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Tošić.

Tošić je istakao da festival predstavlja spoj zabavnih i sportskih manifestacija – od koncerata i di-džej žurki, biciklističkih trka i takmičenja, do trka u štiklama, a biće organizovana i vožnja kvadovima, kao i pokazni let paraglajderom.

Takmičenja će biti održavana na platou Poljice, a di-džej žurke ispred hotela na Jahorini.

Tošić je rekao da će festival svečano biti otvoren u petak, 29. juna u 16.00 časova, kada će biti uručene zahvalnice zaslužnim za proteklu uspješnu sezonu, a poslije toga slijede di-džej žurka i koncert pop pjevačice Severine.

Tošić je rekao da će u subotu, 30. juna, koncert održati Petar Grašo, kao i Leksington bend. Večernji koncerti će biti održavani na platou ispred hotela „Bistrica“, a koncert Petra Graše, koji će biti po danu, u subotu 30. juna, biće na platou „Poljice“.

„Poslije veoma uspješne zimske sezone, sa istom energijom želimo maksimalno da usmjerimo sve naše kapacitete na ljetnu, kako bi bila što uspješnija. S tim u vezi, Ministartsvo trgovine i turizma Republike Srpske, Olimpijski centar `Jahorina` i Turistička organizacija su krenuli u organizaciju događaja povodom otvaranja ljetne sezone“, naveo je Tošić.

On je ocijenio da Jahorina ima kapacitet da živi i radi cijelu godinu, te da se i teži ka tome.

U tom pogledu, kaže Tošić, i hoteli su ponudili niže cijene aranžmana tokom festivala, tako da je moguće za 29 KM rezervisati dva noćenja.

„Sve ide preko agencije `Sol Azur` koja je zadužena za realizaciju ovog projekta i preko nje se može rezrevisati smještaj i karta za koncerte. Cijena karte za koncerte Severine i Legsington benda iznosi 20 KM, a koncert Petra Graše je besplatan“, rekao je Tošić.

On je naveo da se karte mogu kupiti putem sajta kupikartu.ba, a za nekoliko dana biće u prodaji i na lokacijama u Istočnom Sarajevu i na Jahorini.

Tošić je najavio da će u julu biti organizovani fudbalski i košarkaški kampovi „Crvene zvezde“ i „Partizana“, kao i fudbalski kamp „Koroman“ koji počinje 1. jula.

„Poslije toga, 29. jula biće organizovna međunarodna trka `Jahorina ultra trejl`koja će okupiti oko 25 zemalja učesnika i to sigurno potvrđuje da je Jahorina prepoznata kao ozbiljna destinacija za ljeto“, istakao je Tošić.

On je najavio i da će ženska Odbojkaška reperezentacija Srbije dio priprema odraditi na olimpijskoj ljepotici Jahorini.

Tošić je dodao da je za ljetnu sezonu važan i završetak izgradnje vještačkog jezera koji se nalazi na vrhu Jahorine, a koji će poslužiti i kao akumulacija za sistem vještačkog osnježavanja tokom zimske sezone.

On je rekao da Turistička organizacija Istočno Sarajevo koristi svaku priliku da bi promovisala ponudu koja je bogata, zanimljiva i raznovrsna.

„S tim u vezi, redizajniran je i sajt koji je urađen po najsavremenijim standardima, jer je želja da se prati ekspanzija razvoja turizma i posjećenost grada, kako bi na jednom mjestu sve bilo predstavljeno. Na našem sajtu istocnosarajevo.travel zainteresovani će moći da pronađu ažurirane i korisne informacije“, zaključio je Tošić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments