Toplana radi u punom kapacitetu

2

Direktor Gradske toplane na Palama Aleksandar Mirković rekao je da je urađen remont postrojenja i da su otklonjeni kvarovi na toplovodnoj mreži prije početka sezone, tako da Toplana zagrijava svih 61.000 metara kvadratnih prostora.

Mirković je dodao da su ugrađeni novi dijelovi na kotao i da je nabavljena određena količina energenata.

On je podsjetio da cijena grijanja za građane iznosi 1,43 KM plus PDV po metru kvadratnom, za obrazovne i zdravstvene ustanove 2,40 KM plus PDV, za poslovne prostore 2,70 KM plus PDV i za proizvodnu industriju 4,40 KM.

Sezona grijanja na Palama koja je trebalo da počne u ponedjeljak, 16. oktobra, zbog zahlađenja je počela u ponedjeljak, 9. oktobra, a završava se 15. aprila.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
2 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Prvo smo se silno ismrzavali vikend (7 i 8.) da bi konačno počelo grijanje 9. Pa ljudi božiji ko u Palama izmisli nekakav datum (15.10.) za početak grijanja i toga se drži ko pijan plota??? Još ispade da nam je direktor izašao u susret pa nam počeo grijati prije roka, bez obzira što su temerature danima bile oko nule!!!
Svugdje u okruženju, da ne govorimo u svijetu, grijanje počinje već sa prvim zahlađenjem, osim u Palama držeći se nekakvog datuma, bez obzira što su Pale neuporedivo hladnije od drugih gradova u kojima grijanje počinje čak krajem septembra (Beograd, Sarajevo, Zvornik…).
Hoće li i Toplane u Palama konačno prihvatiti realnu činjenicu, ili će se i ubuduće držati nekakvog neodrživog datuma za početak grijanja, a grijanje jednako plaćamo tokom cijele godine!!!
I to

svaka čast na komentaru!!!