Током 12 мјесеци без украдених возила, видео-надзор користан

0

ЗВОРНИК – На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Зворник у посљедњих 12 мјесеци није евидентирана ниједна крађа возила, а томе је допринијело и унапређење система видео-надзора, саопштено је данас из ове управе.

У овом периоду расвијетљене су двије крађе аутомбила из претходног периода.

Из Полицијске управе Зворник су, анализирајући резултате за протеклих десет мјесеци 2023. године, оцијенили да је стање из области криминалитета када је ријеч о крађи возила побољшано у односу на исти период лани.

Из Управе су подсјетили да су, с циљем унапређења рада и ефикасности полиције у рјешавању безбједносних изазова, у сарадњи са администрацијом града Зворника, поставили и унаприједили постојећи систем видео-надзора који је дограђен са 12 паметних камера /АНПР/ и 106 безбједносних камера лоцираних на подручју ове управе.

У саопштењу је наведено да је од септембра лани, када је почело унапређење система видео-надзора, које је финансирала локална заједница, није евидентиран ниједан случај крађе возила.

„Овакав систем видео-надзора има могућност препознавања регистарских ознака, а због повезаности са базом Министарства унутрашњих послова Републике Српске доприноси откривању и разрјешавању кривичних д‌јела и прекршаја, као и њихових извршилаца“, указали су из Полицијске управе Зворник.

Из полиције су указали да се уведеним видео-надзором повећава могућност проналаска извршилаца и откривање кривичних д‌јела и прекршаја у домену репересивног поступања на стање безбједности.

Зворничка Полицијска управа, осим града Зворника, оперативно покрива и општине Братунац, Власеницу, Милиће, Сребреницу, Осмаке и Шековиће.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare