Todorović: Isplata plata 27. novembra

0

ISTOČNO SARAJEVO – Direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović potvrdio je da će zaposleni u ovoj ustanovi primiti platu u petak, 27. novembra.
Todorović je rekao Srni da postoji mnogo razloga zašto su zaposleni posljednju platu primili u avgustu, među kojima su i oni organizacione prirode. On je naveo da je jedan od razloga i to što, kako je rekao, nije urađeno onoliko posla koliko je trebalo.

„U posljednjih 15 dana svakodnevno komuniciramo sa resornim ministarstvom i sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske da bismo riješili ovaj problem koji je uvijek prisutan pri kraju godine. Stvarno smo se trudili da u ovoj ekonomskoj krizi nađemo 500.000 ili 600.000 KM, koliko nam u ovom trenutku treba za plate“, naveo je Todorović.

On je rekao da ova medicinska ustanova u Istočnom Sarajevu više nije klinički centar i da to ne može biti zbog broja stanovnika ove regije, kao ni prema strukturi kadrova.

Todorović kaže da na „nekim odjeljenjima ima viška ljekara, dok na drugim, kao što je ortopedija, oni nedostaju“.

„Predložili smo novu sistematizaciju koja se sada timski radi. Prema tom prijedlogu, broj zaposlenih bio bi manji za 30, što je oko osam odsto u odnosu na ukupan broj lica koja ovdje rade. U posljednjih mjesec i po dana u penziju smo poslali troje ljudi i na njihovo mjesto nećemo nikoga primiti“, istakao je Todorović, demantujući današnju izjavu predstavnika sindikata da su primili ekonomistu.

Todorović smatra da je „ovoga puta sistematizacija dobila političku dimenziju jer su o njoj raspravljali gradonačelnik i načelnici opština u Skupštini grada Istočno Sarajevo“.

Govoreći o sistematizaciji, on je istakao da je ona kopija onih kakve se rade u deset bolnica u Republici Srpskoj, izuzev Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka i Univerzitetske bolnice u Foči jer su drugačijeg ranga.

„Organizacija kakvu mi predlažemo zapravo je organizacija za bolnice drugog stepena. Prije donošenja nacrta sistematizacije rekli smo da niko od zaposlenih neće biti proglašen tehnološkim viškom, već će 30 radnika za koje smatramo da možemo bez njih, otići u penziju regularnim putem“, objasnio je Todorović.

On je naveo da se u vrijeme današnjeg okupljanja zaposlenih u Bolnici Istočno Sarajevo, koji su izrazili nezadovoljstvo jer su prije 41 dan primili avgustovsku platu, vraćao iz Banjaluke.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare