Timovi iz šest zemalja na bukovima Vrbasa

0

BANJALUKA – Petnaest rafting timova iz šest zemalja u muškoj i ženskoj konkurenciji od danas pa do nedjelje, 20. juna, odmjeravaće snagu i umijeće na bukovima rijeke Vrbas u okviru Svjetskog kupa „Banjaluka Vrbas 2021 – Memorijal Branka Štulić“.

Rafting klub „Kanjon“, Rafting savez Republike Srpske i rijeka Vrbas ugostiće više od 100 raftera iz Rusije, Rumunije, Mađarske, Letonije, Srbije i BiH.

Svi oni takmiče se u četiri discipline – slalom, sprint, „hed tu hed“ i spust, u kategoriji „R 6“.

Tim iz Rusije stigao je ranije i današnjii dan će provesti trenirajući na bukovima rijeke Vrbas, jer kako kažu, žele iz Banjaluke otići sa što više osvojenih medalja, saopšteno je iz Rafting kluba „Kanjon“.

Trener ruskog tima Aleksej Širokov kaže da mu se veoma dopada u Banjaluci.

„Savršeno je. Veoma lijepo mjesto i planine, a i istorija. Veoma se radujemo što ćemo upoznati istoriju ovih prostora i prirodne ljepote. Četiri tima su došla u Banjaluku iz različitih krajeva zemlje – iz Sibira, Moskve, Krasnojarska, Tomska i Republike Altaj“, rekao je Širokov.

On očekuje da će timovi pokazati najbolji rezultat i da uvijek računaju na pobjedu.

„Radovaćemo se sportistima, svim zemljama koje će doći da učestvuju na ovom takmičenju ali nadamo se da ćemo uspjeti ostvariti najbolji rezultat i pobijediti“, kaže Širokov.

Dobrim rezultatima nada se i domaća posada, banjalučki rafting tim Dajak klub, koji je proteklih mjeseci vrijedno trenirao na rijeci Vrbas.

Kapiten posade banjalučkog Rafting kluba „Dajak“ Dragan Babić kaže da uvijek idu da ostvare pobjedu i da se nađu na pobjedničkom postolju.

„Rusi su tu sa dva veoma jaka tima. Dolaze Mađari i Letonci, a dosta dobar tim ima Srbija. Biće to dobre trke. Nadamo se najboljim rezultatima. Sve ovo je tek uvertira u Svjetsko prvenstvo kojem će Banjaluka biti domaćin 2023. godine“, rekao je Babić.

Trke u okviru Svjetskog kupa počinju sutra na stazi Bijeli buk, a okončaće se u nedjelju ceremonijom dodjele medalja.

Tokom održavanja Svjetskog kupa, u cilju nesmetanog odvijanja manifestacije, na lokalitetu kanjon Tijesno, na dijelu magistralnog puta Karanovac – Crna Rijeka, doći će do izmjene režima saobraćaja.

Saobraćaj će se sutra na dionici puta Karanovac – Crna Rijeka na lokaciji takmičenja, odvijati jednom saobraćajnom trakom uz naizmjenično propuštanje vozila, postavljanje propisane saobraćajne signalizacije i kontrolu od policijskih službenika MUP-a Republike Srpske – Policijske uprave Banjaluka, od 8.00 do 13.00 časova i od 14.30 do 17.30 časova.

Takmičenje je organizovano uz poštovanje svih epidemioloških mjera propisanih od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare