Teško stanje u mjesnim zajednicama

0

ZVORNIK – Zbog snježnih nanosa, u zvorničkoj opštini najugroženije su mjesne zajednice Baljkovica, Dugi Dio, Križevići, Gornja i Donja Kamenica, Liješanj i Đevanje, potvrdio je predsjednik opštinskog Koordinacionog tima za snijeg i snježne nanose Rajko Jurošević.
“I danas obilazimo teren i reagovaćemo prema hitnosti, ukoliko negdje bude neprohodan put. Juče smo pročistili put Gornja Pilica – Bare, koji je bio neprohodan, ali se saobraćaj otežano odvija na lokalnim putevima u skoro svim mjesnim zajednicama, jer se formirao ledeni sloj. U mnogim se mještani organizuju i čiste snijeg”, rekao je Jurošević.

On je napomenuo da je Tim za snijeg i snježne nanose, koji čine predstavnici Civilne zaštite i Odjeljenja za stambeno-komunalne i poslove saobraćaja, formirao načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović.

U preduzeću “Drina trans” saopštili su da su sinoć, zbog loših uslova na putu, tri autobusa sletjela s puta na lokalnim linijama i to u Ulicama, Musićima i Snagovu, ali da niko nije povrijeđen.

Danas zbog snijega nisu saobraćali autobusi za Snagovo i na relaciji Kula-Škola-Kosa-Pećine-Pilica.

Skraćene su i lokalne linije za Bokoviće do Šetića, za Malešić do Tomića, za Kamenicu do Sjenokosa, za Kitovnice do Musića i za Liplje autobus ide do Asfaltne baze.

Iz “Zvornik puteva” saopšteno je da su svi magistralni i regionalni putni pravci prohodni. Na kolovozu u nižim predjelima ima bljuzgavice, a u višim ugaženog snijega.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments