Tešić : Povećan broj saobraćajnih nezgoda

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo za devet mjeseci ove godine evidentirano je 779 saobraćajnih nezgoda, što je za 11,9 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, rekla je Srni portparol Centra Danka Tešić.

Tešićeva smatra da su loši vremenski uslovi i svakodnevne kiše u proteklom periodu uticale na povećanje broja saobraćajnih nezgoda.

Ona je naglasila da se za devet mjeseci desilo sedam saobraćajnih nesreća sa poginulim licima, 57 sa teže povrijeđenim, 95 sa lakše povrijeđenim i 620 sa materijalnom štetom.

„U saobraćajnim nezgodama stradalo je 249 lica ili 19,7 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, od kojih osam smrtno, 75 teže i 166 lakše povrijeđenih“, rekla je Tešićeva, dodavši da je u odnosu na isti period prethodne godine troje poginulih manje, a da je za 13 slučajeva povećan broj teže povrijeđenih i za 31 lakše povrijeđenih.

Prema njenim riječima, na osnovu brojčanih pokazatelja za petogodišnji period vidljivo je da je u proteklih devet mjeseci registrovano najviše saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim licima, dok je broj poginulih u opadanju.

Tešićeva je istakla da je u odnosu na isti period 2010. godine broj poginulih manji za 53 odsto, ali da se i dalje ne može reći da je zadovoljavajuće stanje u oblasti bezbjednog odvijanja saobraćaja.

Ona je naglasila da je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda neprilagođena brzina i to u 41 odsto slučajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare