Tešanovićeva posjetila kamp „Rijeka mladih“

0

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović posjetila je danas radno – edukativni kamp „Rijeka mladih Republike Srpske“ na lokalitetu Brus, na Trebeviću, čiji je cilj uređenje biciklističke staze i izrada stolova i klupa na ovom izletištu.

„Ministarstvo je podržalo pet radno – edukativnih kampova. Mladi su donijeli projekte koji su nam se veoma svidjeli i tih pet kampova je prošlo konkurs“, napomenula je Tešanovićeva, koja je kamp posjetila u pratnji poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Boška Tomića i poslanika u Narodnoj skupštini Srpske Nade Jokić.

Tešanovićeva je naglasila da je riječ o omladinskim organizacijama koje su veoma aktivne i dodala da su omladinski radno-edukativni kampovi podinuti u svim dijelovima Srpske.

„To je zamišljeno isključivo kao radni kamp, uz određene edukativne sadržaje koje zanimaju mlade ljude. Svaki kamp i učesnici imaju obavezu da iza sebe ostave nešto što je vrijedno društvu“, dodala je Tešanovićeva.

Organizator kampa na Trebeviću, predsjednik Omladinske organizacije „Urbans“ Aleksandar Laš rekao je da se projekat „Rijeka mladih Republike Srpske“ provodi sa još četiri nevladine organizacije.

„U okviru projekta organizujemo radno – edukativne kampove, koji pored radnog dijela imaju i dio koji se odnosi na stvari korisne prilikom kampovanja, kao što su podizanje šatora i preživljavanje u prirodi“, istakao je Laš.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VDlASa4XY2g}

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare