Tešanovićeva otvorila kamp “Rijeka mladih RS”

0

ZVORNIK – Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović izjavila je sinoć u Zvorniku, otvarajući kamp pod nazivom “Rijeka mladih RS”, da su mladi budućnost ove zemlje.

Tešanovićeva je naglasila da Vlada Srpske i resorno ministarstvo podržavaju ovakve akcije zato što mladi iza sebe ostavljaju dobra djela, ističući da je mladost Srpske vrijedna i da uređuje svaki grad u koji dođe da bi bio ljepši.

Ona je učesnicima kampa poželjela srećan i uspješan rad u gradu na Drini.

Koordinator ovog projekta iz Zvornika Ognjen Pavlović kaže da je kamp na gradskoj plaži organizovan s ciljem promocije kulturno-istorijskih znamenitosti ovog kraja,ali i da se mladima omogući da proputuju Republikom Srpskom i da upoznaju lokalne zajednice u koje dolaze.

On je rekao da u kampu učestvuje oko 150 mladih iz svih krajeva Srpske koji će, osim edukacije i druženja, biti uključeni u uređenje srednjovjekovne tvrđave Đurđev grad i drugih lokacija u gradu,poput gradskih parkova, dječijih igrališta i slično.

Pavlović je podsjetio da je u organizaciju kampa uključen i Omladinski savjet Zvornik, te da će mladi u okviru ovog projekta boraviti u Zvorniku od 2. do 5. avgusta.

Manifestacija, čiji je pokrovitelj predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, zajednički je projekat omladinskih organizacija iz RS.

(www.palelive.com / Srna / foto: zvornikdanas)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments