Tešanović: Vlada Srpske uložila 25 miliona u opštinu Pale

0

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović rekla je danas da je Vlada Republike Srpske u opštinu Pale samo kroz kreditne linije uložila 25 miliona KM, te izrazila zadovoljstvo što su gotovo svi projekti na području ove opštine realizovani.

Tešanovićeva je razgovarala danas na Palama sa načelnikom ove opštine Slobodanom Savićem o privrednoj situaciji u opštini, te o sportu i izradnji sportske dvorane.

“Dvorana zahtijeva veliki novac i Vlada je odobrila 1,5 miliona KM za njen završetak. Razgovarali smo o opremanju sale i koliko se tu Ministarstvo može uključiti. Neću ništa da obećavam, posebno s obzirom da su sredstva isplanirana za ovu godinu, ali ćemo sigurno pokušati da pomognemo“, istakla je Tešanovićeva.

Govoreći o teškoj situaciji u sportskim kolektivima na području opštine Pale, Tešanovićeva je naglasila da u Srpskoj ima 800 klubova koji očekuju pomoć od Ministarstva, koje za sport na raspolaganju ima 2,5 miliona KM.

“Nismo u mogućnosti da pomognemo sportske klubove onako kako bi mi željeli i zbog toga lokalna zajednica treba da prepozna koje klubove treba finansirati“, rekla je Tešanovićeva, dodajući da će Ministarstvo uvijek pomogati školski sport i finansirati Male olimpijske igre.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić rekao je da će pomoću sredstva koja je Vlada Srpske odobrila biti završen građevinski dio sportske dvorane, te da je njeno otvaranje planirano tokom ove godine.

“Nedostaju sredstva za opremu dvorane i dio spoljnog uređenja, ali se nadamo da ćemo u međuvremenu naći rješenje. Obratićemo se i Ministarstvu za pomoć“, podvukao je Savić.

Prema njegovim riječima, opština Pale je u pregovorima sa firmom “Elan“ koja će dati određene pogodnosti za nabavku opreme.

Savić je istakao da na Palama ima 25 sportskih klubova, od koji su muški i ženski odbojkaški klubovi u Premijer ligi, ali da su dovedeni na ivicu propasti zbog nedostatka sredstva.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=OcI6qq-T6nM&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare