Tema: Cijena dnevnog parkinga na Jahorini 5 KM?

0

Odbornici Skupštine opštine Pale na drugoj posebnoj sjednici jednoglasno su donijeli odluku da do početka ove zimske turističke sezone opština u saobraćajnu infrastrukturu na Jahorini uloži oko 300 000 KM, koje će biti utrošene na proširenje i obezbjeđivanje novih parking-prostora na olimpijskoj planini. Kako je rečeno na sjednici, opština planira da uloženi novac vrati u roku od dvije godine, naplatom ulaza na Jahorini. Od sredstava prikupljenih na taj način biće omogućeno i kvalitetnije čišćenje olimpijske planine. Menadžment Olimpijskog centra izjasnio se da nije više u mogućnosti da čisti javne površine na Jahorini, pa je tu obavezu opština uzela na sebe. S tim u vezi, biće obezbjeđeno novih 314 parking mjesta do 15. decembra, zavisno od vremenskih uslova.

Na ulaznoj rampi će biti tri ulaza sa video nadzorom, a na izlazu će se naplaćivati boravak, što će obezbjediti veću bezbjednost gostiju.

U ovom momentu opština razmišlja da jednodnevne parking karte budu 5 KM, a za one koji budu 7 dana ili duže, biće obezbjeđen popust. Radnici OC Jahorina imaće besplatan boravak, dok će i svi vlasnici objekata plaćati parking, s tim što oni koji imaju vlastite parking prostore neće plaćati punu cijenu karte.

Željeli bi čuti mišljenje naših posjetilaca, da li je 5 KM za parking malo ili mnogo? Da li je ovo dobar potez opštine? Kakva su iskustva drugih zimskih turističkih centara? Sa desne strane je otvorena anketa.

www.palelive.com

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments