Tema: Cijena dnevnog parkinga na Jahorini 5 KM?

0

Odbornici Skupštine opštine Pale na drugoj posebnoj sjednici jednoglasno su donijeli odluku da do početka ove zimske turističke sezone opština u saobraćajnu infrastrukturu na Jahorini uloži oko 300 000 KM, koje će biti utrošene na proširenje i obezbjeđivanje novih parking-prostora na olimpijskoj planini. Kako je rečeno na sjednici, opština planira da uloženi novac vrati u roku od dvije godine, naplatom ulaza na Jahorini. Od sredstava prikupljenih na taj način biće omogućeno i kvalitetnije čišćenje olimpijske planine. Menadžment Olimpijskog centra izjasnio se da nije više u mogućnosti da čisti javne površine na Jahorini, pa je tu obavezu opština uzela na sebe. S tim u vezi, biće obezbjeđeno novih 314 parking mjesta do 15. decembra, zavisno od vremenskih uslova.

Na ulaznoj rampi će biti tri ulaza sa video nadzorom, a na izlazu će se naplaćivati boravak, što će obezbjediti veću bezbjednost gostiju.

U ovom momentu opština razmišlja da jednodnevne parking karte budu 5 KM, a za one koji budu 7 dana ili duže, biće obezbjeđen popust. Radnici OC Jahorina imaće besplatan boravak, dok će i svi vlasnici objekata plaćati parking, s tim što oni koji imaju vlastite parking prostore neće plaćati punu cijenu karte.

Željeli bi čuti mišljenje naših posjetilaca, da li je 5 KM za parking malo ili mnogo? Da li je ovo dobar potez opštine? Kakva su iskustva drugih zimskih turističkih centara? Sa desne strane je otvorena anketa.

www.palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare