Tehnička podrška organizacijama civilnog društva

0

ZVORNIK – U Zvorniku se danas održava trening za predstavnike organizacija civilnog društva s ciljem njihovog podsticanja da se što više uključe u demokratske procese.
Trening pod nazivom „Organizacioni razvoj sa fokusom na odgovorno i transparentno upravljanje“ održava se u okviru EU projekta „Tehnička podrška organizacijama civilnog društva“ /TACSO/.

Rezidentni savjetnik ovog projekta za BiH Slavica Drašković rekla je novinarima da je trening u funkciji pojačane transparentnosti i odgovornosti prema svim drugim akterima u zajednici.

Prema njenim riječima, učesnici treninga proći će „oganizacioni razvoj“ kroz strukture, procese, sisteme, komunikaciju, dok će na kraju individualno napraviti akcioni plan.

„Sve ovo će im pomoći da budu transparentniji i ostvare bolju komunikaciju sa opštinom u smislu podrške za različite projekte, ali i sa biznisom“, rekla je Draškovićeva.

Projekat TACSO dio je instrumentalne podrške civilnom društvu, koji za cilj ima jačanje civilnog društva u okviru participativne demokratije i stimulisanje povoljnog okruženja za civilno društvo u zemljama korisnicama programa pristupne pomoći.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare