Tanja Karišik i Mladen Plakalović pobjednici na Dvorištima

0

Tokom vikenda na u Nordijskom centru „Dvorišta“ održane su trke Fis kupa u skijaškom trčanju, a učešće je uzelo 45 takmičara u ženskim i muškim kategorijama iz BiH, Makedonije, Srbije, Bugarske i Mađarske.

Takmičari „A“ reprezentacije BiH u smučarskom trčanju Mladen Plakalović član SK I.Sarajevo i Tanja Karišik, Ski klub Romanija Pale su dominirali i pobjeđuju u obje trke.

Prvog takmičarskog dana u subotu 30. januara najbolji BiH trkač na skijama Mladen Plakalović ostvario je pobjedu u trci na 10 km. Sa vremenom 24:52.8, što je bilo sedamnaest sekundi brže od Damira Rastića iz Srbije, te više od minutu u odnosu na klupskog druga Miloša Čolića.

Od ostalih BiH takmičara, među prvih deset plasman imaju, na 7. mjestu, Ognjen Škipina, na 8. Dejan Mumović i na 10. mjestu Strahinja Erić.

U ženskoj trci na 5 km najbolja BiH takmičarka Tanja Karišik ostvarila je ubjedljivu pobjedu, slavila je sa 42 sekunde razlike ispred Sanje Kusmuk, te 43 sekunde ispred Maje Mumović, članica Ski kluba Romanija iz Pala.

Od ostalih BiH takmičarki plasman u prvih 10. imaju, na 4. mjestu Snežana Borovčanin, na 5. Katarina Bogdanović, na 6. Dejana Košarac i na 7. mjestu Dajana Lopatić.

Drugog dana u nedjelju 31. januara, FIS trke skijaškog trčanja na stazi „Velika Dvorišta“ ponovo su pobjede slavili Tanja Karišik i Mladen Plakalović. Ponovo su njih dvoje pokazali da su bez dileme najbolji bosanskohercegovački nordijci, ostavivši svoje konkurente iza.

Tanja Karišik je trku na 5 kilometara završila sa vremenom 16:13.2, i 53 sekunde ispred Sanje Kusmuk. Treća je bila Maja Mumović sa minutom i 27 sekundi zaostatka.

Kod muškaraca je bilo nešto neizvjesnije. Plakalović je 10 kilometara prešao u vremenu 25:20.8, i 17 sekundi ispred Damira Rastića iz Srbije i njegovog kolege Dejana Krsmanovića koji je bio minutu i četiri sekunde iza.

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare