Takmičiće se 20 kosača u brzini kosidbe

0

SOKOLAC – Na lokalitetu Hanića i Žljebova kod Sokoca sutra će biti održana tradicionalna manifestacija pod nazivom “Dani kosidbe – Romanija 2012” na kojoj će učestvovati oko 20 kosaca.

Kosci će učestvovati u koševini ručnim kosama u takmičarskom dijelu u 11.30 časova, a biće održana i revijalna kosidba veterana.

Biće ocjenjivan kvalitet, brzina u košenju trave i širina otkosa na parceli za košenje površine 250 metara kvadratnih, rekao je danas Srni
Desimir Pušonja iz preduzeća “Agrokom – zis” sa Sokoca, organizatora takmičenja.

Prema njegovim riječima, za tri prvoplasirana kosca biće uručene novčane nagrade, dok će za osvojeno četvrto i peto mjesto biti dodijeljene utješne nagrade.

On je napomenuo da će biti održano i bacanje kamena sa ramena u 12.30 časova, te povlačenje konopca u 13.00 časova, a u 13.30 časova biće održana prezentacija mehanizacije za košenje trave. Potom će u 14.00 časova biti proglašeni pobjednici i dodijeljene nagrade i priznanja.

Prethodno, u 11.00 časova biće održan pozdravni govor organizatora.

Organizatori takmičenja su i preduzeća “Junior” sa Sokoca i “Pobjeda” iz Rogatice, dok su pokrovitelji Skupština opštine Sokolac, gradonačelnik grada Istočno Sarajevo Vinko Radovanović, sokolačko Šumsko gazdinstvo “Romanija” i Kompanija “Bobar”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments