Taekwon-do: Stević šampion, Jugović vicešampion BiH

0

U organizaciji Taekwon-do saveza Bosne i Hercegovine, u subotu 17.12.2016. godine u Sarajevu je održano Taekwon-do prvenstvo Bosne i Hercegovine, na kome je učestvovalo preko 300 takmičara. Taekwon-do klub „Romanija“ – Pale je i ovaj put nastupio u oslabljenom sastavu. Klub su predstavljala 4 takmičara, ali ni ovaj put nisu izostali uspjesi.

Osvojene su dvije medalje, jedna zlatna i jedna srebrna.

Zlatnu medalju osvojio je Dejan Stević u formama u kategoriji seniora i na taj način postao prvak Bosne i Hercegovine. Treba napomenuti da je Dejanu ovo bilo prvo takmičenje.

Srebrnu medalju je osvojio Bogdan Jugović u borbama do 55 kg u kategoriji starijih kadeta i na taj način postao vicešampion Bosne i Hercegovine.

Preostala dva takmičara, Vojin Jugović i Sava Dragaš i pored kvalitetnog nastupa nisu uspjeli da se domognu medalja. Posebno treba istaći najmlađeg takmičara Savu Dragaša, koji je u žestokoj konkurenciji odradio sjajnu i uzbudljivu borbu.

Ovom prvenstvu, prethodio je sudijski seminar, koji je održan u petak veče u organizaciji Sudijske organizacije Taekwon-do saveza Bosne i Hercegovine.

Ovim Prvenstvom, naši takmičari su završili ovu, veoma uspješnu takmičarsku godinu.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare