Svježe informacije i na engleskom jeziku

0

Opština Pale uskoro bi trebalo da dobije sadržajnu Internet stranicu, istakao vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Radosav Živković.

– Želimo da se osim osnovnih informacija o radu opštine i dešavanjima na njenom području ponudi i mogućnost međusobne komunikacije između lokalnih organa vlasti i građana. Nastojaćemo da to bude u dvojezičnoj varijanti, na srpskom i engleskom jeziku – rekao je Živković.

U skladu sa činjenicom da je u budžetu za ovu godinu predviđena posebna stavka iz koje će biti finansirane aktivnosti na unapređenju kvaliteta postojeće Internet stranice opštine Pale, u nadležnoj opštinskoj službi već razmišljaju o tome koji bi bio i najbolji način da se zacrtani cilj i ostvari.

Živković je naglasio da je razmatrano više mogućnosti, te da su trenutno najbliže rješenju, koje bi podrazumijevalo da širi krug ljudi iskusnih u ovakvom poslu ponudi ono što smatra da je najbolje.

– Najbliži smo ideji da raspišemo konkurentski zahtjev prema svim pravnim i fizičkim licima na području opštine Pale za koje znamo da su do sada radili slične poslove. Smatramo da je to najtransparentniji način da dođemo do najboljeg konačnog rješenja, koje će biti izabrano isključivo na osnovu kvaliteta ponude – istakao je Živković.

On podsjeća da je za ove namjene u budžetu definisan iznos od 3. 000 maraka, ali i ističe da to ne znači da ne može biti manji, odnosno veći, što opet, zavisi od pristiglih ponuda.

Živković je istakao da će novi kvalitet u ovom segmentu obradovati i mnoge Paljane koji žive u inostranstvu, a koji žele da saznaju svježe informacije iz zavičaja, pa vjerovatno i ostvaruju komunikaciju sa opštinskim vlastima u rodnom gradu.

Povod

Radoslav Živković kaže da je direktan povod za ozbiljniju aktivnost u ovom segmentu „nedostatak interaktivne komunikacije ovog tipa između građana i opštinskih vlasti“.

– Ovaj vid međusobne komunikacije već duže ne funkcioniše i želimo to da ispravimo, jer je i to jedan od preduslova da opštinske vlasti imaju bolji uvid u želje građana – istakao je Živković.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare