Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

0

U Palama je obilježen Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi – 14. juni 2012. godine – pod sloganom „Svaki davalac krvi je heroj“. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) fokusira globalnu kampanju u 2012. godini na ovom sloganu i ističe ideju da svako od nas može postati heroj ukoliko dobrovoljno daruje krv.

Ovogodišnjim motom se nastoji odati počast tihim i anonimnim herojima – dobrovoljnim davaocima krvi, ali i ohrabriti i podstaći ljude širom svijeta da se odvaže na čin dobrovoljnog i redovnog darivanja krvi. Kampanja ima sljedeće ciljeve:

– da se zahvali dobrovoljnim davaocima krvi i da ojača njihovo samopouzdanje da bi nastavili darivati krv;

– da privuče ljude koji još uvijek nisu darovali krv, a dobrog su zdravlja, da počnu sa tim humanim gestom, koji je prepoznat kao „herojski čin“;

Povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Republike Srpske organizuje – Peti susret dobrovoljnih davalaca krvi na Jahorini, 23. juna 2012. godine sa početkom u 12.00 časova.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Pale poziva sve dobrovoljne davaoce krvi sa područija opštine Pale da dođu i svojim prisustvom uveličaju ovaj dan.

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments