Svetosavskom akademijom završene trodnevne svečanosti

0

Svetosavskom akademijom večeras su na Palama završene trodnevne svečanosti organizovane u čast utemeljivača Srpske pravoslavne crkve i prvog arhiepiskopa Svetog Save.

Na akademiji su nastupili dječiji hor i učenici Osnovne škole „Pale“, koji su publici prikazali dramsku igru o golubicama i Svetom Savi, pjevali duhovne pjesme i recitovali.

Nastupilo je i nekoliko učenika Srednjoškolskog centra „Pale“, kao i studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Direktor Osnovne škole „Pale“ Aleksandar Rajić rekao je da je Savindan poseban i svečan dan, ne samo za učenike i nastavnike, već se slavi širom Republike Srpske.

„U ova tri dana imali smo zanimljiv program na kojem su nastupale osnovne škole `Srbija` i `Mokro`, kao i hor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, mališani vrtića `Bubamara`, `Cvrčak`, `Bambi`, djeca Udruženja Sunce, učenici Srednjoškolskog centra ‘Pale’ i crkveni hor“, naveo je Rajić.

Prema njegovim riječima, priredbe su organizovale obrazovne i kulturne ustanove na području opštine Pale, kao i Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je povratak Svetosavlju nešto najvažnije za školski uzrast i za stvaranje kvalitetnog društva.

U osnovnim školama i Srednjoškolskom centru na Palama sutra će biti održane priredbe povodom školske slave Svetog Save.

(www.palelive.com/Srna)