Svetosavska nedjelja od 23. do 31. januara

0

ZVORNIK – U Zvorniku će od 23. do 31. januara biti održana tradicionalna kulturno-duhovna i sportska manifestacija „Svetosavska nedjelja“, posvećena prvom srpskom arhiepiskopu, svetitelju i prosvetitelju Svetom Savi, najavili su danas organizatori.

Manifestacija će početi 23. januara kada će biti održano književno veče pod nazivom „Zvornički prozori duše“, uz učešće zvorničkih autora Dane Gavrić, Ilinke Matić, Snežane Nikolić i Snežane Maksimović, te gošće Radmile Đokić iz Bijeljine.

Književnici će se predstaviti zvorničkoj publici u Domu omladine sa početkom u 18.00 časova, a na manifestaciji će učestvovati i recitatori Tehničkog školskog centra, Hor Osnovne škole „Sveti Sava“, te folklorna sekcija Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Čelopeka.

U Domu omladine 24. januara biće održan izbor sportiste godine Zvornik za 2014. godinu, gdjeće biti proglašeni sportista godine, sportistkinja godine, najbolji sportski radnik, najtalentovaniji sporista, najbolji trener, najbolji trener mlađih kategorija, najbolji sportski klub.

Biće dodijeljena i specijalna priznanja preduzećima i pojedincima. Gosti na svečanosti biće Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“ i Osnovna muzička škola.

Centralna svečanost – Svetosavska akademija – planirana je za 26. januar. Na akademiji će o Svetom Savi besjediti profesor Miloš Kovačević, a u programu će učestvovati i Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“, te recitatori i glumci iz Tehničkog školskog centra i Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“.

Na dan Svetog Save u zvorničkoj crkvi biće služena Sveta liturgija, nakon čega će u školama biti obilježena školska slava.

Svetosavska nedjelja tradicionalno će biti završena Svetosavskim balom, koji će biti održan 31. januara.

Osim ovih sadržaja, 24. januara, u Rekreativno-sportskom centru biće organizovan ženski Odbojkaški turnir za juniorke.

Organizator 23. Svetosavske nedjelje je zvorničko Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“, a pokrovitelj Opština Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare