Sveti Sava – moralni uzor pravoslavcima

0

ZVORNIK – U Zvorniku je večeras održana Svetosavska akademija, na kojoj je o Svetom Savi besjedio univerzitetski profesor Branko Savić.

Savić je istakao da je Sveti Sava ličnost neobične duhovne snage, moralne čvrstine i ljudskog dostojanstva, i kao takav postao je uzor čestitom pravoslavnom svijetu.

„Savino iskustvo, njegovo djelo i put potrebni su nam pred mnogim iskušenjima na koja svakodnevno nailazimo. Uspjećemo da ih savladamo ako vjerujemo u sebe i u svoj udio u izgradnji života u svojoj Republici Srpskoj, a to ćemo postići vjerom u Boga i božijeg ugodnika Svetog Savu“, rekao je Savić.

Prisutnima se obratio i potpredsjednik Republičkog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Mirko Babić, koji je naglasio da je ova ustanova u proteklih 111 godina uvijek nalazila mjesta za svoje kulturno djelovanje.

Na Akademiji je nastupio i mješoviti hor Prvog zvorničkog pjevačkog društva „Izvornik“, hor „Sveti vladika Nikolaj“, te članovi recitatorske i dramske sekcije Gimnazije i srednje stručne škole „Petar Kočić“.

Svetosavska akademija je centralna svečanost u okviru tradicionalne manifestacije „Svetosavska nedjelja 2013“.

Organizatori „Svetosavske nedjelje 2013“ su Dom omladine, Srpsko kulturno prosvjetno društvo „Prosvjeta“, Kulturno-umjetničko društvo „Sveti Sava“ i Crkvena opština Zvornik, a pokrovitelj je Opština Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare