Svečano obilježen Dan Republike Srpske

0

ISTOČNO SARAJEVO – U opštini Istočna Ilidža prvi put organizovana je proslava 9. januara – Dana Republike Srpske uz prigodan kulturno-zabavni program. Svečanost su ispred Doma kulture u Kasindolu organizovale Boračka organizacija „Ilidžanski borac“ i Mjesna boračka organizacija iz Kasindola.

Ulice Kasindola ukrašene su zastavama Republike Srpske, a u kulturnom dijelu programa nastupilo je Kulturno-umjetničko društvo „Boško Vujadin“.

Najmlađim stanovnicima dijeljeni su slatkiši, a za starije je pripremljeno kuvano vino.

Predsjednik Mjesne boračke organizacije iz Kasindola Slobodan Maunaga rekao je u izjavi Srni da je ova svečanost jedan od načina da se zahvali onima koji su živote ugradili u temelje Republike Srpske prije 26 godina.

On je dodao da se danas slavi ono što su stvorili borci – Republika Srpska, te istakao da je veoma važno da omladina spozna kolika je bila žrtva u stvaranju Srpske.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović istakao je da je opštinsko rukovodstvo davno prepoznalo značaj obilježavanja Dana Republike Srpske i upravo s tim u vezi već 20 godina u ovoj lokalnoj zajednici postoji ulica pod nazivom 9. januar.

On je poručio da Republika Srpska može i mora biti bolja, ali za to trebaju da se potrude svi.

Iz Mjesne boračke organizacije Kasindo poručuju da bi trebalo da proslava Dana Republike Srpske u Kasindolu vremenom pređe u tradiciju, te da uz „Dane kasindolskog bataljona“ postane jedna od značajnijih manifestacija na području opštine Istočna Ilidža.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments