Svečano ispraćena 69. generacija JU Srednjoškolskog centra „Pale“

0

Srednjoškolski centar „Pale“ s radošću i ponosom ispratio je 188 maturanata 69. generacije. U Kulturnom centru Pale u srijedu 15. juna 2016. godine održana je maturska svečanost, a 16. juna maturanti su prošetali ulicama našega grada.

Na maturskoj svečanosti, u prepunoj sali Kulturnog centra, za odličan uspjeh, primjerno vladanje i zalaganje u vannastavnim i vanškolskim aktivnostima učenicima su dodijeljene pohvale Nastavničkog vijeća JU SŠC „Pale“, predstavljeni su najbolji učenici u odjeljenjima, a Vukovu diplomu dobili su Saška Andrić, Ivana Ćosović, Milica Vuković i Ognjen Pljevaljčić. Za učenika generacije izabrana je Milica Vuković.

Nedeljko Gazivoda direktor JU SŠC „Pale“ čestitao je maturantima završeno školovanje.

„Lijepo đačko doba je iza vas, ali pred vama je još mnogo radosti. Duboko vjerujem da ste spremni da na sve životne izazove valjano odgovorite i da na svakoj životnoj raskrsnici izaberete pravi put. Mislite dobro, vrijedno radite, gradite, tvorite dobro, ne zaboravite da je dobro uvijek jače od zla, poštujte i volite ljude. Jedino tako bićete poštovani i voljeni, uspješni u poslu, srećni u porodici – vaš život biće ispunjen smislom“, izjavio je Gazivoda.

Načelnik Opštine Pale Miodrag Kovačević maturantima je uputio tople riječi zahvalnosti i podrške i u ime Opštine Pale, vukovcima uručio novčane nagrade a učeniku generacije ručni sat.

„U današnjem vremenu“, naglasili su maturanti, „kada smo se gotovo svi zatvorili u svoje skučene, siromašne svjetove, otuđili se jedni od drugih, obezljudili, činilo se da je vrlo malo onih koje interesuje kako neko pored njih živi. Pokazalo se da nije malo ljudi koji žele da pomognu ljudima. To je dragocjeno saznanje. Ono uliva nadu.“

Učenici 69. generacije odlučili su da za matursko veče ne kupuju preskupu odjeću i da novac daju u humanitarne svrhe. Naime, želja da se pomogne onima kojima je pomoć potrebna, okupila je i ujedinila sve maturante. Svih osam odjeljenja četvrtog razreda JUSŠC „Pale“, u skladu sa svojim materijalnim mogućnostima, pridružilo se humanitarnoj akciji, te je prikopljeno 6422 konvertibilne marke koje su za liječenje u inostranstvu uplaćene na dva žiro računa – osmogodišnjoj Miji Torbici iz Beograda i Mladenu Mojeviću iz Rogatice.

„Neki od nas šetali su u majicama, neki su obukli toalete i odijela. Šarenilo u načinu na koji smo se obukli svjedoči o prihvatanju različitih stavova, o sposobnosti da se dogovaramo poštujući svačije pravo na sopstveni izbor koji nikoga ne ugrožava. Bez dijaloga i kompromisa nema dogovora. Bez dogovora se ne može graditi, a mi hoćemo da gradimo i stvaramo. Želimo da sve nas podsjetimo na istinske ljudske vrijednosti koje zajedničkim snagama moramo da gradimo i njegujemo“, poručili su maturanti našega grada.

Svečano ispraćena 69. generacija JU Srednjoškolskog centra „Pale“ https://www.palelive.com/aktuelnosti-pale/svecano-ispracena-69-generacija-ju-srednjoskolskog-centra-pale

Posted by www.palelive.com on Friday, June 17, 2016

(www.palelive.com / Foto Vasić)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare