Svečana akademija povodom krsne slave grada

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović rekao je večeras tokom obilježavanja krsne slave grada – Svetog Petra Sarajevskog Zimonjića, da uprkos nepovoljnoj finansijskoj situaciji i ekonomskoj krizi ove godine nije ugrožena nijedna vitalna funkcija tog grada.

Zahvaljujući svima koji su dali doprinos formiranju grada Istočno Sarajevo, Radovanović je tokom Svečane akademije u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo izrazio zadovoljstvo što se 12. put obilježava krsna slava, naglašavajući da su svi u Istočnom Sarajevu ponosni na činjenicu što je zaštitnik grada upravo Sveti Petar Sarajevski Zimonjić.

Radovanović je poručio da se ubuduće neophodno fokusirati na razvoj infrastrukture grada, te dalje raditi na afirmaciji kulture i sporta na ovom području.

Tokom akademije, uz prigodan program koji su izveli studenti Muzičke akademije Univerziteta Istočno Sarajevo, dodijeljene su zlatne i srebrene plakete zaslužnim građanima, omladincima i sportistima koji su ostavili lični pečat u afirmaciji Istočnog Sarajeva.

Svečanoj akademiji prisustvovao je i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments