Svečana akademija povodom Dana Republike

0

ISTOČNO SARAJEVO – Povodom obilježavanja Dana Republike Srpske – Svetog Stefana, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo danas je održana svečana akademija „Republici Srpskoj za rođendan“, koju svake godine tradicionalno organizuje Pedagoški zavod Srpske.

Direktor Pedagoškog zavoda Predrag Damjanović otvorio je izložbu učeničkih likovnih radova, a u kino sali je održana svečana akademija na kojoj su uručene nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola čiji likovni i literarni radovi su proglašeni za najbolje.

Damjanović je istakao da svake godine nastoje da neka druga lokalna zajednica u republici Srpskoj bude domaćin i ove godine je izabrana opština Istočno Novo Sarajevo i Osnovna škola „Sveti Sava“ koja je sa svojim učenicima pripremila svečanu akademiju.

On je podsjetio da je početkom decembra raspisan konkurs za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Srpskoj za likovne i literarne radove na kome su učestvovale 134 škole i preko 2.700 učenika.

„Ovo je mali doprinos za rođendan Republike Srpske i nastavićemo i narednih godina da uveličavamo ovaj Dan“, rekao je Damjanović.

Za najbolje literarne radove proglašeni su radovi Mie Gončin iz Osnovne škole /OŠ/ „Kozarska djeca“ iz Gradiške i Dragane Arbinja iz Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ Sokolac, dok su na konkursu za najbolji likovni rad prvo mjesto osvojili Vladan Tanić iz OŠ „Petar Kočić“ iz Kozluka i Nikola Riš iz Srednjoškolskog centra „Đuro Radmanović“ iz Novog Grada.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić istakao je da je ova opština rasla i stasavala zajedno sa Republikom Srpskom i sve one teškoće koje je preživljavala Republika Srpska, preživljavala je i opština Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare