Sve veći priliv migranata

0
Sve veći priliv migranata

FOČA – Sve veći broj ilegalnih migranata pokušava preko BiH da se domogne zemalja zapadne Evrope, što potvrđuju i podaci Policijske uprave Foča čiji su pripadnici od početka godine pronašli 79 migranata, od kojih čak 50 u martu.

Strani državljani bez identifikacionih dokumenata nelegalno ulaze u Republiku Srpsku na području opština Čajniče, Rudo, Višegrad, Novo Goražde i Foča, iz Crne Gore i Srbije.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Foča Rade Vasiljević kaže da se policija svakodnevno susreće sa licima koja dolaze iz „rizičnih“ zemalja.

„Uglavnom ih pronalazimo same, a bilo je i slučajeva da smo hapsili državljane BiH koji su ih prevozili, što je krivično djelo“, rekao je Vasiljević na konferenciji za novinare u Foči.

On je istakao da su migranti najčešće iz Sirije, Libije, Palestine, Alžira i Pakistana.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Foča Duško Tomović naveo je da je migrantima cilj da dođu do Sarajeva, da bi se potom domogli Zapadne Evrope.

On je naglasio da je fočanska policija ove sedmice u Miljevini, na putu Foča-Sarajevo, uhapsila jednog državljanina BiH koji je prevozio četiri ilegalna migranta.

„Protiv njega je podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH za krivično djelo krijumčarenje ljudi, dok su migranti predati Agenciji za strance BiH“, kaže Tomović.

Policija je juče u Rudom pronašla dva migranta iz Sirije, a istog dana u Čajniču je otkrila sedam migranata iz Libije i Sirije, koji su predati Graničnoj policiji BiH, jedinici Hum u Foči.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments