Sve spremno za treći festival folklora „Luča gori Romaniji“

0

SOKOLAC – Festivalom folklora „Luča gori Romaniji“ koji će se u petak, 13. septembra održati u Novoj sportskoj dvorani u Sokocu, kulturno-umjetničko društvo „Romanijska Luča“ će po treći put ugostiti prijateljska društva, i uz igru i pjesmu razveseliti srca svih poštovalaca tradicije.

Prema programu festivala, nakon dočeka gostiju, u 17 časova 30 minuta planiran je zajednički obilazak groblja „Mali Zejtinlik“, i nakon toga 18 časova, svečani defile koji će od stadiona „Bara“ krenuti ulicom Cara Lazara prema zgradi opštine. U 19 časova u Novoj sportskoj dvorani u Sokocu, publici će se igrom i pjesmom predstaviti učesnici festivala.

Cilj Festivala je njegovanje i promocija kulture i tradicije srpskog naroda pjesmom, igrom, muzikom i kostimima, kao i upoznavanje gostujućih ansambala sa lokalnom kulturom i tradicijom grada domaćina, te uspostavljanje saradnje i prijateljskih odnosa među ansamblima.

Ulaznice po cijeni od 3 KM mogu se kupiti na kioscima Draženka Vukojčića i kioscima Petrović.

Iz kulturno-umjetničkog društva „Romanijska Luča“ pozivaju sve građane da svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare