Sve spremno za sezonu grijanja 15. oktobra

2

Gradska toplana Pale spremno ulazi u predstojeću sezonu i isporuka toplotne energije korisnicima trebala bi početi u četvrtak, 15. oktobra, rekao je Srni tehnički rukovodilac Toplana Dragoljub Antonić.

Antonić je naveo da su postrojenje, oprema i zalihe energenata pripremljeni, te da su po strukturi dobrog kvaliteta.

„Formirana je značajna količina energenata, oko 60 odsto od potrebne količine, obavljen je remont postojenja i toplovodne mreže. Planirali smo i izmjenu dionice magistralnog voda oko 40 metara ali zbog nedostatka sredstava nismo uspjeli, tako da smo sada u fazi nabavke cijevi da u slučaju nekog kvara možemo djelovati“, kaže Antonić.

Cijena grijanja za građane je 1,43 KM bez PDV-a po metru kvadratnom, a plaća se 12 mjeseci, za budžetske organizacije 2,40 KM bez PDV-a, a za poslovne prostore 2,70 KM plus PDV.

Antonić je istakao da su cijene duži niz godina na starom nivou, te da Toplana grije i fakultete, koji plaćaju 150 KM po megavat-času.

On je dodao da će neki korisnici preći na sistem plaćanja prema utrošku energije.

„Oko škole se radi na ugradnji kalometra i plaćanje će se vršiti po potrošnji, jer je objekat utopljen i postoji mogućnost štednje gdje korisnik utiče na iznos računa, a isto tako je i sa obadništem i Domom zdravlja. Pretpostavljam da će svi ići na plaćanje po utrošku, a ne po kvadratnom metru“, naveo je Antonić.

Gradska Toplana Pale grije oko 61.000 metara kvadratnih prostora, a sezona grijanja trajaće do 15. aprila.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
2 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

„Formirana je značajna količina energenata, oko 60 odsto od potrebne količine…“ Znači u februaru smo bez grijanja.

Poznato je da je veliki broj domaćinstava ugradio bijlere koji se ilegalno griju putem toplane, a da za to ništa ne plaćaju. Zašto Toplane ništa ne preduzimaju po tom pitanju?