Sve spremno za doček oko 850 đaka

0

SOKOLAC – U Osnovnoj školi /OŠ/ „Sokolac“ sve je spremno za početak nove školske godine za oko 850 učenika, od kojih je 87 prvačića, u centralnoj školi na Sokocu i dva područna odjeljenja, u Knežini i na Ravnoj Romaniji“, rekao je Srni direktor ove ustanove Đorđe Rajić.

Rajić je rekao da nova školska godina počinje u srijedu, 1. septembra, kao i u ostalim školama u Srpskoj, bez podjele u grupe, te da će časovi trajati po 45 minuta uz mali i veliki odmor.

On je naglasio da će biti organizovan i produženi boravak za četiri grupe đaka od prvog do trećeg razreda u adaptiranim prostorijama u blizini škole.

On je najavio da će za prvačiće biti organizovan svečani prijem na kojem će im biti uručeni besplatni udžbenici, a na koje, kako je rekao, pravo imaju i učenici iz višečlanih porodica, odnosno treće i svako naredno dijete, učenici od prvog do četvrtog razreda i odlični učenici iz četvoročlanih porodica.

Rajić je podsjetio da su još na snazi sve preporuke i epidemiološke mjere Republičkog i opštinskog štaba za vanredne situacije donesene s ciljem zaštite od širenja virusa korona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments