Sve spremno za doček Momčila Krajišnika

0

Prvi predsjednik Narodne skupštine RS i bivši član Predsjedništva BiH Momčilo Krajišnik sutra izlazi iz britanskog zatvora, gdje je odslužio dvije trećine kazne po presudi Haškog tribunala.

Krajišnik će u Pale stići helikopterom Vlade RS u popodnevnim časovima. Tim povodom, predstavnici Opštinskog odbora SDS-a Pale najavili su okupljanje građana i doček na Gradskom trgu na promenadi u 17.00 h.

Prema riječima načelnika opštine Pale Miodraga Kovačevića na dočeku će Krajišnika prvi pozdraviti predsjednik SDS-a Mladen Bosić, a očekuje se dolazak i velikog broja građana iz Hercegovine, koji Krajišnika, kazao je ratni načelnik Trebinja Božidar Vučućević, smatraju velikim sinom srpskog naroda.

Porodica Krajišnika potvrdila je da je Vlada RS ponudila svoj avion kojim bi Krajišnik iz Londona doputovao u BiH, ali je zbog tehničkih problema odlučeno da on doputuje redovnim letom. Mirko Krajišnik, brat Momčila Krajišnika, precizirao je da će Momčilo iz Londona u Beograd doputovati u petak iza 12 časova redovnom avionskom linijom.

Govedarica uputio poziv studentima da dođu na svečani doček

Poziv svim studentima u Republici Srpskoj da dođu na svečani doček uputio je predsjednik Unije studenata RS-a Predrag Govedarica.

Jedan od razloga za poziv je što je Momčilo Krajišnik bio inicijator osnivanja Univerziteta u Istočnom, tada srpskom Sarajevu.

„Pozivam sve studente našeg univerziteta, i sve studente Univerziteta u Banjoj Luci da dođu na doček Momčila Krajišnika. Unija studenata RS i mislim svi studenti su zahvalni Krajišniku jer je osnovao Univerzitet „na kojem smo mi danas“ i sada ga gradimo i on je svakog dana sve bolji i bolji, a znamo koliko je to tada bilo teško, tim ljudima u ratnim okolnostima“, izjavio je Govedarica za medije.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare