Sve policijske i obavještajne službe moraju biti na oprezu

0

BANJALUKA – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da sve policijske i obavještajne službe u BiH i regionu moraju da budu oprezne i da doprinesu dobroj i brzoj razmjeni informacija kako bi bio spriječen bilo kakav teroristički akt.

Komentarišući preporuke Stejt departmenta američkim državljanima da preispitaju planove o putovanjima u BiH zbog mogućih terorističkih napada, Lukač je naveo da MUP još nije dobio nikakvu zvaničnu informaciju.

„Ne znam da li će je i poslati. Oni s vremena na vrijeme objave takve informacije, obično zbog nekih dešavanja u svijetu, što bi se u ovom slučaju moglo odnositi na aktuelna dešavanja u Avganistanu“, rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

Lukač je istakao da je sigurno da će se određeni broj ljudi iz Avganistana, koji su u nekom trenutku tokom borbenih dejstava učestvovali u njima, naći u nekim evropskim zemljama, čak i u regionu i samoj BiH.

„Zbog toga smo ovo upozorenje shvatili veoma ozbiljno i svakako da ćemo preduzeti sve mjere na uvezivanju i razmjeni informacija sa drugim partnerskim policijskim i obavještajnim organizacijama u regionu da bi spriječili bilo kakav teroristički akt“, naglasio je Lukač.

On je podsjetio da je BiH uvijek podložna ovakvim prijetnjama, s obzirom na to da ima istoriju izvršenja određenih terorističkih akata.

U saopštenju objavljenom na zvaničnom veb-sajtu Stejt departmenta datiranom na 24. avgust ove godine, američkim državljanima se preporučuje da „ponovo razmisle o putovanju u BiH zbog kovida 19“, kao i da je „neophodno pojačati oprez usljed terorizma i nagaznih mina“.

(www.palelive.com / Srna/ Foto: RTRS)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare