Sve mjere zaštite produžene do 27. aprila

0

FOČA – Sve mjere zaštite od širenja virusa korona koje su na snazi u Foči produžene su do 27. aprila, odlučio je danas Opštinski štab za vanredne situacije.
Opštinski štab preporučio je Republičkom štabu da u dane vaskršnjih praznika, od petka 17. do utorka 21. aprila, dodatno ograniči kretanje svih građana, odnosno da policijski čas, umjesto u 20.00, počinje u 15.00 časova.

Načelnik opštine Radisav Mašić kaže da se situacije dodatno usložnjava jer su se u okolnim opštinama pojavili prvi pacijenti pozitivni na virus korona, tako da postoji opasnost u vrijeme praznika, kada je veće kretanje ljudi, da zaraza dođe i do Foče.

„Naša preporuka svim građanima je da se dosljedno pridržavaju svih mjera, posebno nošenja zaštitnih maski i rukavica, kao i mjere zabrane okupljanja više od tri osobe. Primjetno je da mnogi ne poštuju ove mjere, da ima onih koji se neodgovorno ponašaju čime ugrožavaju ne samo sebe, već i druge, tako da će policija i komunalna policija ovih dana pojačati aktivnosti, neće više ići na upozorenje, nego će kažnjavati u skladu sa odlukama Štaba“, upozorio je Mašić.

Na području opštine Foča nema zaraženih virusom korona.

U kućnoj izolaciji je 20 osoba, dok trenutno u karantinu ne boravi nijedno lice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare