Svaka zgrada ukras grada

0
Vremena u kojima je centralni dio opštine Pale imao klasična obilježja planinske varošice, već odavno su za nama. Danas je to planski građena i pristojno uređena mala gradska sredina, a budući planovi nose novi razvojni pečat u tom pravcu.

Ovo je istakao vršilac dužnosti paljanskog opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, Mlađen Ćeremidžić. On je dodao da lokalne vlasti u gradu podno Romanije i Jahorine, nemaju dilemu po pitanju izgradnje novih urbanih sadržaja,

ali da traže rješenja koja će istovremeno udovoljiti potrebama građana za stambenim prostorom i donijeti ono što nedostaje centralnoj opštinskoj zoni.

– Već sada se jasno vide obrisi objekata, koji se grade u krugu nekadašnje pilane. Taj prostor će u budućnosti postati svojevrstan gradski trg, a u središtu će biti velelepni saborni hram, čija je izgradnja već počela – istakao je Ćeremidžić.

On je naveo da će centralna pješačka zona, odnosno gradsko šetalište Promenada, biti produženo do samog ulaza u portu budućeg hrama.

Ćeremidžić ističe da se uskoro može očekivati i konačno rješenje u vezi sa izmjenama i dopunama Regulacionog plana „Pale-Centar“, koje najvećim dijelom tretira upravo taj prostor, a koje će nastojati da pomiri „struku i želje građana, ali i investitora“.

– Iako će biti teško da kroz ovaj planski akt u potpunosti zadovoljimo želje svih, ipak ćemo nastojati da kvalitetno riješimo ključne stvari i da izbjegnemo da u Centru nikne još jedan stambeni blok, a da nismo ostavili mogućnost za izgradnju drugih sadržaja. Želimo da se svaka novoizgrađena zgrada uklopi u ambijent i da bude novi ukras u gradu, a nadam se da ćemo u tome i uspjeti – ističe Ćeremidžić.   

Manifestacije

Ćeremidžić kaže da je u javnoj raspravi o budućem planskom aktu koji definiše razvoj centralnog dijela Pala, izneseno i niz ideja u pravcu da se stvore pretpostavke za izgradnju sadržaja, koji bi omogućili održavanje većih manifestacija na otvorenom prostoru.

Glas Srpske

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare