Sva mehanizacija na terenu

7
1043

Direktor Javnog preduzeća “Komunalno” Pale Komo Simović rekao je Srni da je sva mehanizacija preduzeća stalno na terenu i da čiste snijeg koliko je moguće, s obzirom na to da intenzivno pada nekoliko dana.

Simović je rekao da je ovo preduzeće svakodnevno čisti snijeg, čija je visina trenutno tridesetak centimetara, na saobraćajnicama prvog proriteta, a zatim i ostale.

“Postoje mali problemi oko čišćenja trotoara i parkinga, iako se i oni čiste svaki dan, ali ne mogu biti očišćeni u svakom trenutku”, rekao je Simović.

On je dodao da je u planu, kada se vremenska situacija stabilizije, da se na nekim mjestima vrši odvoz snijega sa trotoara.

“Kada se neko javi od građana mi provjerimo stanje i ako ima prostora očistimo”, rekao je Simović.

(www.palelive.com / Srna)

Postavi komentar

7 komentara na "Sva mehanizacija na terenu"

avatar
Gordan
Gost
Gordan

Magistralni put prema Sarajevu do tunela Čeljigovići je na Mali Božić osvanuo potpuno neočišćen.

Dva putića
Gost
Dva putića

Juče je na Palama klizalište na cesti. Kod restorana Bit, udes, ljudi se ne mogu zaustaviti. 14.01. ujutru nijedno vozilo nije prošlo da očisti snijeg. Možda je sva mehanizacija na terenu, ali na Paljanskom nije.

beeeee
Gost
beeeee

Nikad gore nije bilo… u svijetu se idu naprijed, kod nas izgleda nazadujemo. Sinoć ne možeš prići pekari i ne radi se o novom snijegu nego nekoliko slojeva koji nisu očišćeni i to u samom centru Pala. Pa očito gospodin Simović misli da smo ili slijepi ili glupi. Dok ne počnemo tužiti Komunalno za svaki kvar na autu koji je nastao zbog stanja na putu, očito je da neće mrdnuti prstom.

Rope
Gost
Rope

Vrlo rijetko viđam čistače snijega po ulicama, a perače ulica van zimske sezone nisam nikad vidio u zadnjih par godina. Komunalno građanima prodaje nepostojeću uslugu, kao što Toplana prodaje 20-40% usluge grijanja za punu cijenu. To je naše realno stanje, nažalost.

pero
Gost
pero

A komunalna policija “nije nadležna” za uništavanje i namjerno prljanje vode u fontani na šetalištu, deponovanje kabastog otpada na nepropisnom mjestu, lomljenje stabala po šetalištu ni raznošenje I uništavanje klupa na javnim površinama, itd – ukratko: nije nadležna ni za šta, te ih ovim putem upućujemo da pogledaju Zakon o Komunalnoj policiji!

Direktorica svemira
Gost
Direktorica svemira

Zašto mislite da će bilo ko od njih ovo pročitati? Ne upućuje se tako niko ni na šta… Nego se lijepo ode u “preduzeće” i lično iznese problem- mnogo jači utisak ozibiljnosti to ostavlja. Ili se skupe potpisi/peticija pa onda nešto radi. Ovo piskaranje je samo nama građanima koji koriste usluge neka vrsta mogućnosti za kritiku- što opet najvjerovatnije ne dolazi do očiju i ušiju onih na koje se odnosi…

beeeee
Gost
beeeee

Hahahahaha
E pa vidiš oni “tako ne rade”. Oni “isključivo po prijavi” rade. Znači mogu danima prolaziti pored raznih nebuloza na Palama ali neće ništa poduzeti jer “niko nije prijavio”. Da pobliže objasnim to je isto kao kada bi policajac naišao pored lika koji siluje ženu i samo prošao jer niko nije silovanje prijavio…
A “po prijavi” odrade tako što će onom koga je neko prijavio, reći ko ga je tačno prijavio i šta bi on trebao uraditi da izbjegne da bilo šta učini po tom pitanju.
Mislim da oni zakon i nisu pogledali dugo godina? Gdje da pogledaju? U kafani? Pa oni apsolutno ništa ne rade po zakonu. Njima je izgleda u cilju da jedino zavade komšije a i zašto bi nešto radili kada su zasjeli u stolice i apsolutno ništa ne rizikuju radili ili ne radili.
Tako je identično i sa komunalnim. Zašto bi onaj jadnik što bi trebao da čisti, čistio? Šta on rizikuje? Ništa kao ni direktor mu! Dok se novčano i krivično ne počnu teretiti odgovorni u odjelima koji služe nama nikad se ništa neće promijeniti.