Sutra vanredna sjednica Foruma za bezbjednost

5

Načelnik Opštine Pale Boško Jugović sazvao je za sutra vanrednu sjednicu Foruma za bezbjednost, kojoj bi, pored predstavnika opštinske Administrativne službe trebalo da prisustvuju i najviši predstavnici Policijske uprave Istočno Sarajevo i Policijske stanice Pale.

Na sjednici će biti razmotrena aktuelna bezbjednosna situacija na području ove lokalne zajednice s posebnim osvrtom na povećan broj incidentnih situacija zabilježenih u proteklom periodu, posebno u vrijeme Vaskršnjih praznika, rečeno je Srni u kabinetu načelnika opštine Pale.

S obzirom na to da su među pomenutim incidentima, u kojima je ozbiljno narušavan javni red i mir, zabilježeni i oni koji su imali elemente i obilježja krivičnih djela izazivanja opšte opasnosti, što po pravilu donosi i uznemirenost građana, Opština Pale kroz ovakav vid komunikacije sa predstavnicima policije želi da manifestuje i spremnost da se kao lokalna samouprava aktivno uključi u sprovođenje aktivnosti koje obezbjeđuju stabilnost.

Cilj vanredne sjednice Foruma za bezbjednost opštine Pale je da ovaj sastanak donose konkretne zaključke iz kojih će proisteći adekvatne mjere, čijim provođenjem će biti poboljšana ukupna bezbjednosna sutuacija na ovom području.

Vanredna sjednica, koja će biti održana u kabinetu načelnika opštine Pale, zakazana je za 9.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Sta se desilo pa se hitno sastaju? Zasto niko o tome ne pise?

Један мали олош у сред бијела дана испред полицијске станице са пиштољем у руци приморао полицајца који је био наоружан аутоматском пушком да уђе у станицу и тако га спријечио да га лиши слободе и да му одизме пиштољ из кога је пуцао у сред бијела дана. Ето каква нам је полиција кад један мали олош упери пиштољ у њих а они бјеже

Ljudi koji treba da zavode red nemaju pravo da rade po zakonu, pogotovo ako su u pitanju mali tatini sinovi. Rokaj milicijo, u federaciji bi roknuli taman da je Bakirov!

Izaže redovni statističari i konstatatori i reći kako je smanjen broj krivičnih dijela bla blaaa blaa… Šta treba narodu više? Osjećaću se mnogo bezbjednije posle presice 😀

Krajnje je vrijeme da opština izdvoji sredstva i pokrije čitav grad kamerama. U drugim gradovima ne smiješ preći ulicu mimo pješackog prelaza a pogotovu da ne staneš na istom. Policija stalno patrolira u parovima. Kod nas je toliko postojana boja da se pješački prelaz izbriše desetak dana nakon farbanja. Neko svake godine uzme pare na jeftinoj farbi.