Sutra uručenje odobrenja za građenje hidroelektrane „Ulog“

0

KALINOVIK – Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić uručiće sutra u Kalinoviku preduzeću „EFT“ odobrenje za građenje hidroelektrane „Ulog“.

„Projekat `Hidroelektrane Ulog` predviđa izgradnju protočne hidroelektrane, proizvodne snage 35 megavata, s prosječnom godišnjom proizvodnjom električne energije od 85.000 megavat-časova. Ukupna vrijednost ovog projekta premašuje 120 miliona KM“, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da su sve dosadašnje poslove, koji se odnose na istražne radove, izradu cjelokupne tehničke dokumentacije, snabdijevanje gradilišta električnom energijom, kao i izgradnju sedam kilometara pristupnih i lokalnih puteva, uglavnom izvela domaća preduzeća i domaće konsultantske kuće.

Izgradnja glavnih objekata hidroelektrane „Ulog“ povjerena je kineskoj kompaniji „Sinohidro“, jednoj od najvećih svjetskih infrastrukturnih kompanija, sa prisustvom u 55 zemalja širom svijeta.

Iz resornog ministarstva navode da će kineska kompanija za građevinske radove na projektu angažovati lokalnu građevinsku operativu, a tokom izgradnje hidroelektrane „Ulog“ u naredne četiri godine na projektu će biti zaposleni svi nezaposleni radno sposobni građani Kalinovika.

Prema najavi, u 10.45 časova predviđen je dolazak novinara u kancelarije „EFT“ hidroelektrane „Ulog“ u Kalinoviku, a u 11.00 časova uručenje odobrenja za građenje hidroelektrane i pregled provedenih aktivnosti na realizaciji projekta, nakon čega su planirane izjave za medije.

Osim Golićeve, izjave će dati predsjednik „EFT grupe“ Vuk Hamović i šef projekta „Hidroelektrane Ulog“ Svetomir Prokić.

Nakon izjava, Golićeva će sa saradnicima obići gradilište hidrolektrane „Ulog“, gdje će novinari, takođe, moći da uzmu izjave.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare