Sutra uručenje odobrenja za građenje hidroelektrane “Ulog”

0

KALINOVIK – Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić uručiće sutra u Kalinoviku preduzeću “EFT” odobrenje za građenje hidroelektrane “Ulog”.

“Projekat `Hidroelektrane Ulog` predviđa izgradnju protočne hidroelektrane, proizvodne snage 35 megavata, s prosječnom godišnjom proizvodnjom električne energije od 85.000 megavat-časova. Ukupna vrijednost ovog projekta premašuje 120 miliona KM”, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da su sve dosadašnje poslove, koji se odnose na istražne radove, izradu cjelokupne tehničke dokumentacije, snabdijevanje gradilišta električnom energijom, kao i izgradnju sedam kilometara pristupnih i lokalnih puteva, uglavnom izvela domaća preduzeća i domaće konsultantske kuće.

Izgradnja glavnih objekata hidroelektrane “Ulog” povjerena je kineskoj kompaniji “Sinohidro”, jednoj od najvećih svjetskih infrastrukturnih kompanija, sa prisustvom u 55 zemalja širom svijeta.

Iz resornog ministarstva navode da će kineska kompanija za građevinske radove na projektu angažovati lokalnu građevinsku operativu, a tokom izgradnje hidroelektrane “Ulog” u naredne četiri godine na projektu će biti zaposleni svi nezaposleni radno sposobni građani Kalinovika.

Prema najavi, u 10.45 časova predviđen je dolazak novinara u kancelarije “EFT” hidroelektrane “Ulog” u Kalinoviku, a u 11.00 časova uručenje odobrenja za građenje hidroelektrane i pregled provedenih aktivnosti na realizaciji projekta, nakon čega su planirane izjave za medije.

Osim Golićeve, izjave će dati predsjednik “EFT grupe” Vuk Hamović i šef projekta “Hidroelektrane Ulog” Svetomir Prokić.

Nakon izjava, Golićeva će sa saradnicima obići gradilište hidrolektrane “Ulog”, gdje će novinari, takođe, moći da uzmu izjave.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments