Sutra startuje 10. Vaskršnji karate turnir

0

Karate klub /KK/ „Romanija“ Pale sutra u sportskoj dvorani Stambulčić organizuje 10. Vaskršnji turnir na kojem će učestvovati oko 20 ekipa iz Republike Srpske /RS/ i Srbije. Trener KK „Romanija“ Momir Popović rekao je da će sutra podijeliti 458 medalja od poletaraca do seniora u katama i borbama pojedinačno i ekipno i šest pehara koje će dobiti najbolji.

Popović je na današnjoj konferenciji za novinare na Palama izrazio žaljenje što na turniru ne može da učestvuje više klubova, jer se isti dan održavaju takmičenja u Prnjavoru, prvenstvo FBiH u Mostaru i takmičenje u Šapcu.

On je naglasio da im ove godine u organizovanju Vaskršnjeg turnira nije pomogla lokalna zajednica i grad Istočno Sarajevo, a jedini sponzor im je salon vjenčanica „Sara“ sa Pala.

Popović je saopštio da je na devet prethodnih turnira učestvovalo više od 4 000 takmičara iz 157 klubova.

On je naglasio da je kroz KK „Romanija“, koji postoji 13 godina, prošlo 700 polaznika, a konstantno vježba oko 100 članova.

„Do sada imamo osvojeno više od 1 000 medalja, iznjedrili smo 20 majstora kata i iz godine u godinu postižemo sve bolje rezultate i jedan smo od boljih klubova u Karate savezu RS“, rekao je Popović, navodeći da su prošle godine u generalnom plasmanu bili drugi klub u Karate savezu RS.

Popović je naglasio da su prošle godine osvojili više od 200 medalja i osvojili četiri svjetske medalje u katama i borbama na svjetskom prvenstvu, a ove godine su na Pale već donijeli osam zlatnih medalja.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu imaju u planu da učestvuju na nekim turnirima u regiji, ali zbog nedostatka finansijskih sredstava ne mogu da učestvuju na svim takmičenjima, zbog čega će krajem ljeta na Palama održati demonstraciju na otvorenom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare