Sutra sjednica Upravnog odbora Saveza slijepih Srpske

0
Arhivska fotografija

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu sutra će biti održana sjednica Upravnog odbora Saveza slijepih Republike Srpske o ekonomsko-socijalnom položaju ove kategorije stanovništva u jeku visoke inflacije i ekonomske krize, te načinima zaštite ove ranjive društvene grupe.

Početak sjednice je u 10.00 časova u prostorijama Gradske organizacije slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo, najavljeno je iz ove organizacije.

Sekretar Gradske organizacije slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo Jovica Mijatović rekao je Srni da trenutno imaju 162 člana iz svih šest gradskih opština, te da imaju mnogo problema, koji su dodatno usložnjeni trenutnom ekonomskom situacijom i poskupljenjima.

„Naša organizacija se trudi da te probleme riješi na najbolji način, ali naše mogućnosti su ogranične. Trudimo se da što više posredujemo kod vlasti i insitutucija kako bi ti problemi bili riješeni, ali teško ide“, rekao je Mijatović.

On ističe da je za organizacije kao što je ova, koja štiti interese jedne od ranjivih društvenih grupa, potrebno znatno više finansijskih sredstava.

Mijatović je naveo da na godišnjem nivou organizacija ima budžet od 13.500 KM, te da im samo pomoć pruža grad Istočno Sarajevo i opštine Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i Trnovo.

„Nažalost, od opština Pale i Sokolac nemamo pomoć. Mi moramo da platimo radnika koji obavlja administrativno-tehnička pitanja bez koga naše udruženje ne može da radi. Tu su i troškovi za režije i nama ostaje malo finansijskih sredstava, negdje oko 1.000 do 1.500 KM, da bismo realizovali neke aktivnosti“, napomenuo je Mijatović.

On je dodao da u okviru apliciranja sa određenim projektima realizuju socijalno-humanitarne aktivnosti za članstvo, kao i različite edukacije.

Mijatović je rekao da će sutrašnjom sjednicom predsjedavati predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske Branko Suzić, a očekuje se prisustvo svih članova Upravnog odbora, kao i predstavnika rukovodstva Grada Istočno Sarajevo i opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, u svojstvu gostiju.

„Sutra ćemo na sjednici pokušati da nađemo najbolji način za rješavanje sadašnjih velikih problema ove ranjive društvene grupe“, istakao je Mijatović, koji je i potpredsjednik Saveza slijepih Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare