Sutra “Aktivni mladi za regionalnu saradnju”

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu sutra će, u okviru regionalnog omladinskog projekta “Aktivni mladi za regionalnu saradnju, biti realizovan niz aktivnosti posvećenih boljoj informisanosti i mobilnosti mladih ovog grada.

Od 12.00 do 17.00 časova u Kulturnom centru u Istočnom Sarajevu biće održan Info dan tokom kojeg će mladi dobiti informacije o mogućnostima koje za njih postoje na evropskom i nacionalnom nivou.

U okviru ovog projekta, u Spasovdanskoj ulici će od 18.00 do 19.00 časova biti održan Promo štand na kojeme će mladi do 30 godina biti u prilici da besplantno dobiju svoju evropsku omladinsku karticu uz pomoć koje mogu da iskoriste mnoge od 100.000 dostupnih popusta u oblasti saobraćaj, turizma, trgovine i sporta u 38 evropskih zemalja.

U 21.00 čas u Kultrunom centru Istočno Sarajevo dramska trupa iz Novog Pazara “Joj, evo ih ovi” izvešće predstavu “Ko je ubio Laru”, u toku koje će biti prikupljene igračke i slatkiši za djecu sa posebnim potrebama.

Projekat realizuju organizacija “Motus adulescenti” iz Istočnog Sarajeva i Centar za vršnjačku edukaciju iz Novog Pazara, u želji da mladi ova dva grada saznaju više o dostupnim fondovima, stipendijama, programima za mlade, te da se povežu i u budućnosti započnu da realizuju zajedničke aktivnosti.

Svečanom otvaranju regionalnog omladinskog projekta, koje je predviđeno za 12.00 časova u Kulturnom centru Istočno Sarajevo, prisustvovaće načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Gojko Drašković i šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini Istočno Novo Sarajevo i predsjednik gradske Komisije za mlade Dejan Šešelj, saopšteno je iz organizacije “Motus adulescenti”.

Izjave za novinare predviđene su za 12.30 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments